Γιάννης Αντετοκούνμπο «Η Ζωή ενός Θρύλου Σπύρος Μπάκας, Παναγιώτης Μαγνήσαλης Γ4

“Εχοντας καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, ο μπασκετμπολίστας super star κλείνει τα 28 του χρόνια κάνοντας τον εαυτό του ταινία.

Ο Έλληνας αστέρας, Γιάννης Αντετοκούνμπο με καταγωγή από τη Νιγηρία, γεννήθηκε στην περιοχή των Σεπολίων. Ως παιδί μεταναστών, αναγκάστηκε  να εργαστεί για την οικογενειακή επιβίωση. Πουλούσε στους δρόμους CDs, γυαλιά, χαρτομάντιλα και άλλα, προκειμένου να προσφέρει στο χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Ωστόσο η καριέρα του δεν έμεινε εκεί. Το ταλέντο του στην καλαθοσφαίριση έγινε γνωστό γρήγορα. Μία μέρα που έπαιζε με τα αδέρφια του στο μπασκετάκι της γειτονιάς τους, εντοπίστηκε από τους ανθρώπους του Φιλαθλητικού, ομάδα Β’ εθνικής κατηγορίας. Από εκεί, μέσω των κορυφαίων scouters του NBA, πήρε το εισιτήριο για το draft του 2013. Επιλέχτηκε στονούμερο 15 από τους Milwaukee Bucks.

images (1)

Η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή. Ο Greek Freak όπως τον αποκαλούν, μετέτρεψε την τελευταία στο πρωτάθλημα ομάδα του Milwaukee σε νικήτρια της διοργάνωσης, 8 χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή. Δεν έμεινε πίσω βέβαια και σε ατομικό επίπεδο. Εκτός του νικηφόρου πρωταθλήματος, κατέκτησε δύο συνεχόμενες φορές το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της league, το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, του σημαντικότερου παίκτη τελικών και έσπασε απίστευτα ρεκόρ.

Picture2

 

Picture1Άξιο αναφοράς είναι και η σημασία του Γιάννη για την πόλη του Milwaukee. Η εγκατάσταση του στην περιοχή μαζί με την οικογένεια του έχει επηρεάσει τη ζωή της πόλης. Η ιστορία του έχει εμπνεύσει τους κατοίκους του Milwaukee και τους δίνει δύναμη για να παλέψουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιος επισκεφτεί αυτόν τον όχι και τόσο τουριστικό προορισμό, θα παρατηρήσει ότι λεωφορεία και πλατείες φέρουν το όνομα του αθλητή και ότι υπάρχουν και τοιχογραφίες με τον ίδιο. Όλα αυτά για να τιμήσουν τον ηγέτη της τοπικής τους ομάδας μπάσκετ και συμμετέχοντα στην ιδιοκτησία της ομάδας baseball, Brewers.

Εξίσου  σημαντικό αποτελεί  η πρόσφατη ταινία που κυκλοφόρησε με πρωταγωνιστή τονίδιο. H   ταινία,  γυρίστηκε τόσο στην   Ελλάδα,  όπου  και αφηγείται την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο και στη Νιγηρία, με έμφαση στα παιδικά του χρόνια. Στο ταξίδι της οικογένειάς του στην Ελλάδα το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τους τρεις αδερφούς, τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα στο NBA ( δεν γίν,εται μεγάλη αναφορά στον πρωτότοκο γιο Φράνσις και στον Βενιαμίν της οικογένειας Αλέξανδρο). Ο ελληνικός τίτλος  της ταινίας είναι :<< Η ΑΝΟΔΟΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ>>. Η παραγωγή  ταξιδεύει από τα παιδικά χρόνια των Antetokounbros στα Σεπόλια και την σπουδαία πορεία στο NBA, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στους Phoenix Suns δύο χρόνια πριν.Κλείνοντας, πρέπει να γίνει λόγος και για την προώθηση της ταινίας. Πέρα από το σχετικό trailer, δημιουργήθηκε ένα βίντεο με διάρκεια ενός λεπτού με έναν τίτλο ακόμα καλύτερο. Ονομάστηκε ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ. Καθώς το παρακολουθεί κανείς, συνοδευμένο με την αφήγηση του ίδιου του Γιάννη, γεννιέται ένα αίσθημα δέους. Πολλοί θα πουν πως η Ιθάκη του Έλληνα καλαθοσφαιριστή είναι η Αμερική και τα παρκέ του NBA. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος στοχεύει σε ένα μετάλλιο με την Εθνική μας .

Νιγηριανή Οδύσσεια

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης