Ένα Μουσικό Ταξίδι στην Ευρώπη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Ζαφειρόπουλος Δημήτρης Γ4

Το 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου, στις 21 Νοεμβρίου 2022 υποδέχθηκε μαθητές και καθηγητές του Αυστριακού Σχολείου HTL Bregenz. Οι αυστριακοί μαθητές αποτελούσαν την ορχήστρα του σχολείου τους. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, οι μαθητές των δύο σχολείων γνωρίστηκαν, επικοινώνησαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και επισκέφθηκαν σημαντικούς χώρους της Αθήνας.

21 Νοε, 11.54 π.μ._

Την 1η ημέρα (Δευτέρα) οι φιλοξενούμενοι μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του σχολείου μας. Στην συνέχεια έκαναν πρόβα με την αντίστοιχη μουσική ομάδα του σχολείου μας σε παραδοσιακά μουσικά κομμάτια και των δύο χωρών.

Πρόβα

Την 2η ημέρα (Τρίτη) οι αυστριακοί μαθητές και οι καθηγητές τους επισκέφθηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το θωρηκτό Αβέρωφ.


Την 3η ημέρα (Τετάρτη) ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Ακρόπολης όπου ενημερώθηκαν για την ελληνική ιστορία, τα μνημεία και για σημαντικά ιστορικά πρόσωπα.


Την 4η ημέρα (Πέμπτη) έκαναν πρόβα και πάλι τα κομμάτια που θα παρουσίαζαν μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας στην ειδική εκδήλωση προς τιμήν τους που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα της επίσκεψης τους.

Picture4

Την 5η ημέρα (Παρασκευή),  η μουσική παράσταση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, μας γέμισε όλους με υπερηφάνεια.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου οι αυστριακοί φιλοξενούμενοι μας, επέστρεψαν στην πατρίδα τους γεμάτοι αναμνήσεις και εμπειρίες από την επίσκεψη τους στο σχολείο μας.

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης