“Shutter me” της Tahereh Mafi

Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω έχει τον τίτλο Shutterme και είναι το πρώτο της ξενόγλωσσης σειράς Shutterme, γραμμένο από την τριανταδυάχρονη Ιρανοαμερικανή συγγραφέα TaherehMafi.

Η Teherehmafi γεννήθηκε στης 9 Νοεμβρίου το 1988 σε μια μικρή πόλη του Connecticut και τώρα ζει στη SantaMonica της California με τον σύζυγό της RansomRiggs που είναι επίσης συγγραφέας. Είναι το μικρότερο παιδί της οικογένειάς της και έχει τέσσερις μεγαλύτερους αδερφούς. Αποφοίτησε από ενα φιλελεύθερο κολέγιο τέχνης δύο χιλιόμετρα από της ακτές της παραλίας Laguna. Έχει περάσει ένα εξάμηνο στην Barcelona της Ισπανίας που της δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσει Ισπανική λογοτεχνία στην αυθεντική της μορφή. Τον Μάιο του 2017 έγινε μητέρα.

Το βιβλίο ανήκει στην κατηγορία δράσης και ρομαντισμού.

Το βιβλίο προσελκύει άμεσα την προσοχή. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες η συγγραφέας καταφέρνει να παρασύρει τους αναγνώστες στον σκοτεινό κόσμο της Juliette. Η Juliette είναι ένα κορίτσι διωγμένο από τον κόσμο και από κάθε επαφή με αυτόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Juliette δεν είναι συνηθισμένη, έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα. Κάποιος θα έλεγε ότι είναι δώρο ή κατάρα. Ποιά είναι αυτή? Ένα άγγιγμά της μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρό θάνατο. Λόγω αυτής της ικανότητάς της, θα προσπαθήσουν να την χρησιμοποιήσουν και να την στρέψουν εναντίον του κόσμου. Η Juliette θα κληθεί να παλέψει με τους πιο σκοτεινούς της δαίμονες και να κυνηγήσει τις πιο δυνατές της επιθυμίες.

Η προσωπική μου εμπειρία από αυτό το βιβλίο είναι καταπληκτική. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται τα γεγονότα και ο χαρακτήρας της ηρωίδας, μου τράβηξαν τόσο πολύ το ενδιαφέρον και την περιέργεια ώστε γύριζα ασταμάτητα τις σελίδες για να διαβάσω τη συνέχεια. Μερικά απο τα πράγματα που με κέρδισαν είναι η θέληση της πρωταγωνίστριας για ένα καλύτερο αύριο,η επιμονή,η αυτοσυγκράτηση και η εξέλιξη του χαρακτήρα της όσο περνούν οι σελίδες.Πιστεύω πως διαβάζοντας το ο αναγνώστης βλέπει από πρώτο χέρι το πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο ακόμα και όταν αυτό φαίνεται ακατόρθωτο.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στις νεαρές ηλικίες, αλλά είναι τόσο απίστευτα ενδιαφέρον που θα το βρουν εξίσου απολαυστικό όλοι οι αναγνώστες αυτού του είδους. Κατά τη γνώμη μου αξίζει κάθε λεπτό που θα περάσετε διαβάζοντάς το.

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης