CHAINSAW MAN: ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜEΝΟΥΜΕ ΑΠO ΤΗ ΣΕΙΡA

Το chainsaw man είναι ένα manga με ιστορία και σχέδιο από τον Fujimotο Tatsuki.  Άρχισε να δημοσιεύεται από τις 3 Δεκεμβρίου το 2018  και τελείωσε στις 14 Δεκεμβρίου το 2020 με 97 chapters σε 11 volumes. Το chainsaw man το έμαθα κυρίως από το MAPPA STAGE 2021 και μου προσέλκυσε το ενδιαφέρον το πόσο έντονο και καλοφτιαγμένο ήταν  το trailer και δεν αντιστάθηκα να διαβάσω το manga. Τελικά όμως τι λέει? Αξίζει όλο αυτό το hype το οποίο ζούμε ή όχι?

Chainshaw_1                                                                                    Chainshaw_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έχοντας διαβάσει το πρώτο volume θα ήθελα να σας παρουσιάσω το θέμα της σειράς πάντα σύμφωνα με το manga για το το κύριο θέμα της.  Γι’ αρχή έχουμε ένα manga με απίστευτα σχέδια τα οποία κάνουν τον αναγνώστη σε μερικές σκηνές να ξαναγυρίζει σελίδες για να τις  απολαύσει ξανά – γιατί όντως  αξίζει. Μιλάμε όμως για ένα πολύ βίαιο manga το οποίο πέτυχε τον σκοπό του άριστα. Οι διάλογοι είναι ρεαλιστικοί και αποδίδουν κατάλληλα όλο το βάρος της σκηνής και ξέρει πότε να τροφοδοτήσει με χιούμορ τα σημεία όπου χρειάζεται ένα shounen σαν αυτό.

Chainshaw_3Καλά όλα αυτά, αλλά η ιστορία τι λέει? Αρχικά  ζούμε σε έναν κόσμο ίδιο με τον δικό μας. Η μοναδική διαφορά είναι πως σε αντίθεση με τον δικό μας εκεί ζουν  και δαίμονες διαφόρων ειδών και δεν διστάζουν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους, ο καθένας με τον δικό του σκοπό είτε καλό είτε κακό. Από την αρχή του πρώτου chapter βλέπουμε τον πρωταγωνιστή μας τον Denji έναν ταλαίπωρο φτωχό νέο που για να βγάλει το ψωμί του μπορεί από το να κόψει δέντρα για κάποιον άνθρωπο μέχρι να πολεμήσει δαίμονες ως devil hunter για την yakuza και να πουλήσει κομμάτια από το ίδιο του το σώμα. Μαζί του έχει τον πιστό του φίλο τον Pochita έναν φιλικό δαίμονα με μορφή  σκύλου και ένα αλυσοπρίονο στο κεφάλι του. Στη συνέχεια του κεφαλαίου ο Denji πέφτει στη παγίδα ενός δαίμονα και την ώρα που όλα έχουν τελειώσει ο Pochita κάνει μία συμφωνία με τον Denji. Επειδή από παιδί ο Denji δεν είχε μία ευχάριστη ζωή πάντα έκανε όνειρα με μοναδικό ακροατή και φίλο τον μικρό του δαίμονα.Του έδωσε τις δυνάμεις του και έτσι σώζει τη ζωή του. Μετά από αυτήν την εξαντλητική μάχη μία νέα χαρακτήρας η Makima, η αρχηγός μίας επίσημης ομάδας devil hunters, έρχεται την κατάλληλη στιγμή και του δίνει δύο επιλογές: ή θα τον σκοτώσει ως δαίμονα ή θα είναι το κατοικιδίο της ως άνθρωπος. Ο Denji διάλεξε να γίνει το κατοικίδιο της με σκοπό να ζήσει και κάπως έτσι έγινε μέλος της ομάδας της. Μέσα σε αυτήν την εταιρεία θα συνεργαστεί με άλλους χαρακτήρες, όπως ο Hayakawa,  ο οποίος φαίνεται να έχει ένα άσχημο παρελθόν και στην πρώτη αποστολή με τον Denji τον αποδοκιμάζει συνέχεια. Ακόμα έχει μαζί του και τη δυναμική Power η οποία πηγαίνει στο πεδίο της μάχης για να σκοτώσει δαίμονες. Παρόλο που επιφανειακά δείχνει ένα manga με δράση μέσω των χαρακτήρων προσπαθεί να κάνει συνδέσεις με διάφορα από  τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας.

Κατά τη γνώμη μου το chainsaw man θα αγαπηθεί γρήγορα από τους casual anime fans, όπως έγινε και με το manga.

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης