ERΑSMUS: ΥΠΟΔΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(4-10/10/2021)

Στις 4/10/2021, είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο σχολείο μας (μετά από 2 χρόνια καθυστέρησης), 5 ξένα σχολεία απ” τις χώρες: Λετονία, Τσεχία, Ιταλία και Γερμανία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Erasmus+ , Der Zukunft bauen-Voneinander Lernen”, με θέμα την επιχειρηματικότητα και με υπεύθυνη-συντονίστρια, την καθηγήτρια Σημαντίδου Ελένη.

Τη 1η μέρα, οι μαθητές είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε σε μεικτές ομάδες και να συνεργαστούμε για τη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης. Αφότου η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από 17 μαθητές/-τριες και 5 εκπαιδευτικούς, υποδεχθήκαμε θερμά τις ξένες ομάδες, τις περιηγήσαμε στους χώρους του σχολείου μας και γνωριστήκαμε, πιάσαμε “δουλειά”. Κάθε ομάδα αποτελούταν από 6 εφήβους και είχε 2 ώρες διαθέσιμες για την εύρεση μίας δικής της επιχείρησης. Στο τέλος των 2 ωρών, κάθε ομάδα έπρεπε να την παρουσιάσει και ομολογώ να πω, πως το αποτέλεσμα ήταν πολύ ενδιαφέρον!

IMG_20211004_132244

Μάλιστα, την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων σχολείων από τους μαθητές-εκπροσώπους, έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των σχολείων ως ένδειξη φιλοξενίας και οι επισκέπτες μας δοκίμασαν τοπικές λιχουδιές.

Το επόμενο πρωί, μετά από μία ήδη ευχάριστη ημέρα γεμάτη έντονα συναισθήματα, μεταφερθήκαμε στο χώρο του πάρκου Τρίτση. Με τη βοήθεια ξεναγού, περιηγήσαμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στους χώρους του πάρκου μας, επισκέπτοντας παράλληλα ένα οινοποιείο στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας. Ήτανε πολύ όμορφα και αποτέλεσε μία υπέροχη ευκαιρία για να γνωριστούμε όλοι καλύτερα.

20211005_111350

Στις 6/10, πραγματοποιήθηκε μία ολοήμερη εκδρομή στο Σούνιο-Λαύριο, όπου επισκεφθήκαμε ένα πανέμορφο ελαιοτριβείο και το πρώτο αρχαιολογικό χώρο, το ναό του Ποσειδώνα. Περιηγηθήκαμε στους δρόμους του Λαυρίου, φάγαμε, γελάσαμε, θαυμάσαμε τα τοπία. Όλοι μαγεύτηκαν .Οι ξένες ομάδες είχαν “θαμπωθεί” και δεν “χόρταιναν” να θαυμάζουν την ομορφιά του ναού του Ποσειδώνα. Ωστόσο, αυτό, δεν αναιρεί το γεγονός ότι όλοι τους περίμεναν με ανυπομονησία να δουν την Ακρόπολη. Και η μέρα αυτή έφτασε…

IMG-6ef69b604886c0ad05de9cd6c4ffb7f2-V

Τις τελευταίες δύο ημέρες, επισκεφθήκαμε το κέντρο της Αθήνας και τα αρχαία της. Πρώτη στάση, ο Παρθενώνας. Περπατήσαμε τη Διονυσίου Αεροπαγίτου και επισκεφθήκαμε το ελληνικό μετρό. Θαυμάσαμε το Θησείο, το λόφο Φιλοπάππου και μάθαμε όλοι μας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά χάρη στην παρουσίαση που είχαν επιμεληθεί οι μαθητές μας. Παρόλα αυτά, όλων την καρδιά, είχε ήδη κλέψει ο βράχος της Ακρόπολης.

IMG-e1f80cd5afde7b6d5eafb9b05c362127-V

Αυτή η βδομάδα, αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας! Με μοναδικές ευκαιρίες, αφού συναναστραφήκαμε με συνομηλίκους μας διαφορετικών λαών, σε διαφορετικές γλώσσες, μάθαμε νέα πράγματα και διασκεδάσαμε. Υπήρξε, πράγματι, μία ιδιαίτερη εβδομάδα. Ξεφύγαμε από τη μονότονη σχολική ρουτίνα, μοιραστήκαμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας με τα παιδιά, ξεπεράσαμε τα φαινομενικά γλωσσικά εμπόδια και γελάσαμε με την καρδιά μάς. Το πλέον βέβαιο; Οι όμορφες αυτές στιγμές θα μείνουν πάντοτε χαραγμένες στη μνήμη μας.

Επιμέλεια κειμένου: Μπουντούρη Μαργετίνα(Γ2), Κούτσικου Σταματία(Γ1)

Εδώ θα δείτε το σχετικό βίντεο, το οποίο δημιουργήσαμε με τη μαθήτρια Μπουντούρη Μαργετίνα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης