«Πάμε κι όπου βγει» | Οι δράσεις που έγιναν στο Καρπενήσι για την τραγωδία στα Τέμπη

Αν μου ζητούσαν να περιγράψω την Ελλάδα αυτές τις μέρες με 4 λέξεις, θα έλεγα «Πάμε κι όπου βγει». Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στις 23:21, η επιβατική αμαξοστοιχία InterCity 62 συγκρούστηκε με ένα εμπορικό τρένο στον Ευαγγελισμό, μερικά μέτρα πέρα από την άνω διάβαση του αυτοκινητόδρομου. Το επιβατικό τρένο από τον σταθμό Λάρισας μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στην γραμμή καθόδου, ενώ ο σταθμάρχης το έστειλε στην γραμμή ανόδου.

Μετά από αυτό το δυστύχημα που κόστισε την ζωή 57 συνανθρώπων μας, καθιστώντας το το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, έγιναν πολλές δράσεις εδώ στο Καρπενήσι. Συγκεκριμένα:

  • 02 Μαρτίου 2023: Έγινε έκτακτη αιμοδοσία για τους τραυματισμένους στο δυστύχημα στο Γενικό Νοσοκομείο.Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου

 

  • 03 Μαρτίου 2023: Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου έφτιαξαν με τις τσάντες τους μηνύματα, συντονισμένοι απόλυτα με τον χτύπο της καρδιάς των μαθητών όλης της Ελλάδας.

1ο Γυμνάσιο:

1ο Γυμν. - Μήνυμα με τσάντες

Γενικό Λύκειο:

ΓΕΛ - Μήνυμα με τσάντες

 

  • 08 Μαρτίου 2023: Πανελλαδική απεργία και πορείες μαθητών και εργατικών σωματείων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία. Το πρωί εκείνης της ημέρας, οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου – ΓΕΛ – ΕΠΑΛ έκαναν πορεία κρατώντας μηνύματα. Έπειτα, το βράδυ, έγιναν ομιλίες από τα εργατικά σωματεία και μετά πορεία. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πρωτοφανής και συγκινητική.

tempi-47-1024x698

(Πηγή εικόνας: Ευρυτανικά Νέα)

images


(βίντεο από το Star Κεντρικής Ελλάδας)

 

  • 14-16 Μαρτίου 2023: Οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου – ΓΕΛ – ΕΠΑΛ  πραγματοποίησαν κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας όχι μόνο για εκείνο το δυστύχημα αλλά και για το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας, που αφορά στην «πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία». Στις 15 Μαρτίου προχώρησε επίσης σε κατάληψη και το 2ο Γυμνάσιο.

αρχείο λήψης

(Πηγή εικόνας: Ευρυτανικά Νέα)

 

  • 16 Μαρτίου 2023: Έγινε και άλλη πανελλαδική απεργία όπως και την προηγούμενη με ομιλίες και ακολούθησε  πορεία.

Screenshot 2023-03-17 205522

(Πηγή: #symvainei_twra με τον Πάνο Καραγιάννη)

Ξεχωρίζει ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία της 8ης Μαρτίου το σύνθημα «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα!».

Κλείνοντας, εμείς, τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Carpe Nuntium ευχόμαστε συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών και καλή ανάρρωση στους τραυματίες τόσο για τα σωματικά όσο και για τα ψυχικά τους τραύματα.

ΜΟΤΣΙΟΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Περί ΜΟΤΣΙΟΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 6 Άρθρα
Ένα άτομο που του αρέσει να γράφει άρθρα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης