Γιατί αγαπάμε τον στίβο…

oregon-1

 Ο στίβος ή κλασικός αθλητισμός περιλαμβάνει αγωνίσματα που χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, τα δρομικά, τα αλτικά και τις ρίψεις. Τα αγωνίσματα του στίβου είναι γνωστά και ως κλασικός αθλητισμός, καθώς τα περισσότερα έχουν ρίζες σε ανάλογα αθλήματα που διοργανώνονταν στην κλασική αρχαιότητα.

download depositphotos_118459462-stock-photo-cropped-image-of-a-sprinter

Τα αθλήματα του στίβου είναι:

1.δρόμοι:ταχύτητα, αντοχή, σκυταλοδρομίες, εμπόδια, στιπλ (φυσικά εμπόδια)

2.άλματα:μήκος, ύψος, τριπλούν, επί κοντώ

3.ρίψεις: σφαιροβολία, σφυροβολία, ακοντισμός, δισκοβολία

images (22)

MirelaManiani-768x461

Τα αγωνίσματα του στίβου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων ήδη από το 1896, δηλαδή από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής, οι οποίοι έγιναν στην Αθήνα. Από την αρχή τράβηξαν την προσοχή του κοινού λόγω της ποικιλίας τους και του μεγάλου βαθμού δυσκολίας που έχουν. Μέχρι σήμερα τα αγωνίσματα του στίβου αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων.

   Κατά τη γνώμη μας, τα αθλήματά του στίβου βοήθησαν πολλούς αθλητές να αναδείξουν τα ταλέντα τους. Επιπρόσθετα, μέχρι και σήμερα μας χαρίζουν ένα αξιόλογο θέαμα και ψυχαγωγία.

  Ένα από τα πιο ωραία και δύσκολα, κατά την γνώμη μας , αγωνίσματα του στίβου είναι ο μαραθώνιος .Ο μαραθώνιος δρόμος είναι αγώνας αντοχής. Οι μαραθωνοδρόμοι καλούνται να καλύψουν απόσταση 42,195 χιλιομέτρων. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι η αντοχή και η υπομονή που πρέπει να έχουν οι δρομείς, έτσι ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το αγώνισμα. Ο μαραθώνιος είναι μια τεράστια δοκιμασία, στην οποία κάθε δρομέας δοκιμάζει τα όριά του και καλείται να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση. Γι’ αυτό ίσως είναι το αγώνισμα στο οποίο πραγματικά αξίζει περισσότερο η συμμετοχή παρά το αποτέλεσμα. Το αποδεικνύει η γραμμή του τερματισμού, στην οποία οι αθλητές και οι αθλήτριες με φανερή εξάντληση αγκαλιάζονται και συγχαίρουν ο ένας τον άλλο.

marathwnios-dromos-1

  Ο στίβος είναι ένας υπέροχος κόσμος αθλημάτων, που μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί πειθαρχία, ομαδικότητα, σεβασμό στους αντιπάλους, άθληση, διασκέδαση και κοινωνικοποίηση. Όλα αυτά είναι δύσκολο να τα προσφέρει ταυτόχρονα ένα άθλημα. και όμως ο στίβος το καταφέρνει και με το παραπάνω.

Ανδριάννα Γκάτζιου

Βαλασή Κωνσταντινίδη

Έλενα Περεντίδη

Σοφία Σταφυλά

 

 

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης