Δημοσιογράφοι του 5ου...εν δράσει: μέρος τέταρτο.

pexels-tara-winstead-8849295

Η τεχνητή νοημοσύνη: ένα νόμισμα με δύο όψεις

H έννοια της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI) έχει μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο όλων μας. Όλοι μιλούν για αυτή τη νέα, μοναδική δυνατότητα που έχει δοθεί και διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό πολλές διεργασίες ….

images (4)

15η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας.

Οι σχέσεις των γονιών και των παιδιών στο πέρασμα του χρόνου…Κάποιες  σκέψεις  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας… Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/47/237) και ….

20240526_233550

Μαθαίνοντας στα παιδιά της χορωδίας τη μουσική του Γιάννη Μαρκόπολου…

Αφιερωμένο στην υπέροχη μουσικό του σχολείου μας κυρία Ταμπάκη Νάντια… Η  πρόσκληση έγινε από το Δημοτικό Ωδείο της Αλεξανδρούπολης  για τη συνδιοργάνωση μιας  μουσικής εκδήλωσης  ως  αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη με τίτλο “ Απλώνουμε τα ….

ÓÕÍÁÕËÉÁ ÔÏÕ ÃÉÁÍÍÇ ÌÁÑÊÏÐÏÕËÏÕ ÓÔÇÍ ÊÁËÁÌÐÁÊÁ ÌÅ ÔÏÕÓ ÊÙÓÔÁ ÌÁÊÅÄÏÍÁ ÊÁÉ ÂÁÓÉËÉÊÇ ËÁÂÉÍÉÁ

Αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο: Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του.

 Το κείμενο που ακολουθεί  επιμελήθηκε η διευθύντρια του σχολείου μας κυρία Μπιλιμπίνη Ευτέρπη. Με αυτό προλόγισε την μουσική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο της Αλεξανδρούπολης με το 5ο Γυμνάσιο _Ελένη Φιλιππίδη  προς τιμήν του ….

images (2)

Περί γυναικών…Με τις κυρίες της Ε.Γ.Ε.-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης

Αφορμή γι’αυτή  τη συνέντευξη στάθηκε η επικαιρότητα: η γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων που έγινε το βράδυ της 1ης Απριλίου 2024. Για άλλη μια φορά προέκυψε η ανάγκη να συζητήσουμε για τη ….

images

Η μόλυνση του περιβάλλοντος

  Στη σύγχρονη σημερινή εποχή, που η επιστήμη έχει προοδεύσει και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων έχει ανέβει ο άνθρωπος αντιμετωπίζει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα! Αυτό της μόλυνσης του περιβάλλοντος!! Η μόλυνση του περιβάλλοντος ….

pygmaxia-xylodarmos-proponiti-1

Το άθλημα του μποξ

To boxing είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Δημιουργήθηκε αρχικά ως «ένωση» της δυτικής πυγμαχίας με το καράτε, ωστόσο μετέπειτα επηρεάστηκε πολύ και από τη ταιλανδέζικη πυγμαχία (η οποία έγινε γνωστή μετά τη ….

wordcloud1.jpg

Τα μέλη της δημοσιογραφικής μας ομάδας

Η δημοσιογραφική μας ομάδα αποτελείται από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας:   Αδαμίδη Ελίζα Αποστολίδη Χρύσα Βαφειάδη Αναστασία Γαλαχουσίδη Αγγελική Γιαλαμάς Αργύρης Γιτσούδη Αικατερίνη Γιτσούδη Μαρία – Χριστίνα Γκάτζιου Ανδριάννα Δεληγιαννούδη Παναγιώτα ….

vivlio-koritsi

Το ερωτηματολόγιό μας με θέμα : Διαβάζουν οι έφηβοι βιβλία;

Η μικρή μας έρευνα… Ποια είναι η σχέση των εφήβων με τη λογοτεχνία; Διαβάζουν βιβλία και αν ναι, τι είδους βιβλία προτιμούν; Πώς αξιολογούν οι έφηβοι τα οφέλη από την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων; Πώς μπορούμε ….

social media

Όλα στο φως; Η επιβίωση της ιδιωτικότητας σε έναν κόσμο που ενθαρρύνει τη δημοσιότητα.

(Στο κλουβί των social media: Έφηβοι «κολλημένοι» στις πλατφόρμες) Στα πλαίσια της ενημέρωσης των εφήβων σχετικά με τα ποικίλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,τις δυνατότητες που παρέχουν αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν προσκαλέσαμε στο σχολείο ….