ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ 5ΟΥ... ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Άλκη Ζέη

Άλκη Ζέη: Μια συγγραφέας του χθες, του σήμερα και του αύριο

   Η ιδιότητα των βιβλίων είναι να  μας ταξιδεύουν. Πόσο συχνά δε βυθιζόμαστε σε σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα μέσα από αυτά! Μια συγγραφέας που μας έχει   συγκινήσει και μας έχει σημαδέψει είναι η Άλκη Ζέη! ….

notes-volta-paramythi-1200-alt

Εφηβεία και μουσική!

Εφηβεία και μουσική! Η μικρή μας έρευνα! Μαθήτριες της δημοσιογραφικής ομάδας  του σχολείου μας πραγματοποίησαν έρευνα που αφορούσε τη σχέση των εφήβων με τη μουσική και τις μουσικές τους προτιμήσεις. Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίου, ….

Βarwaqo

H BARWAQO

H BARWAQO.           Φέτος, στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε στο τμήμα μας, το Α2, ένα κορίτσι από άλλη ήπειρο. Ναι, ναι, καλά ακούσατε! Το σχολείο μας φιλοξένησε μία μαθήτρια από την ….

The-Rolling-Stones

ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ…THE ROLLING STONES

Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο διάσημα παγκοσμίως βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του ΄60. Το συγκρότημα σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 1962. Τα σημερινά μέλη είναι ….

αρχείο λήψης (6)

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Όλοι τα γνωρίζουμε και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά! Είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή social media!  Ο όρος μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media) αναφέρεται στα μέσα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας ομάδων ανθρώπων μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται ….

Χωρίς εικόνα

Flash From The Past…Η δεκαετία του 90s

Η μουσική της δεκαετίας του ενενήντα θα λέγαμε πως συγκεντρώνει αμφιλεγόμενες κριτικές. Από τη μία, έχει φανατικούς οπαδούς και από την άλλη, μαχητικούς αντί-90s. Η αλήθεια είναι πως η μουσική της συγκεκριμένης δεκαετίας είχε μία ….

pink

PINK FLOYD – Το Μουσικό Συγκρότημα που Άφησε Ιστορία στη Ροκ Μουσική!

Οι Pink Floyd είναι ένα βρετανικό μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας το 1964 από τους Σιντ Μπάρετ, Νικ Μέισον, Ρότζερ Γουότερς, Ρίτσαρντ Ράιτ και Μπομπ Κλόουζ, ο οποίος παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα. ….

malakate-xorisprosopo-featured-viewtag.jpeg

Μια φαρμακοποιός που αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της: Κατερίνα Μαλακατέ

Η Κατερίνα Μαλακατέ μιλάει στη σχολική εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης για το επάγγελμα του συγγραφέα. Ένα άρθρο της Ειρήνη Καραβούζη και της Παναγιώτας Μουρουζίδου.   Πριν λίγο καιρό είχαμε την τύχη να συναντήσουμε διαδικτυακά ….

f585f954a9675a9712cd34044b9c3203

Ένα «διαφορετικό» μάθημα Χημείας! Επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής φυσικού σαπουνιού!

Το   απόγευμα της  17/11/2021 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της δημοσιογραφικής μας ομάδας σε εργαστήριο παρασκευής φυσικού σαπουνιού της πόλης μας.     Αρχικά, η υπεύθυνη χημικός του εργαστηρίου μας έκανε μια εισαγωγή για την χρησιμότητα χρήσης του ….

αστρονομικό παρκο Γυμνασίου Λ.Τ. Νικηφόρου Δράμας (1)

Μια μοναδική εμπειρία! Διαδικτυακή αστρονομική παρατήρηση!

Διαδικτυακή Αστρονομική παρατήρηση Στις 21/11/2021 σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Λ.Τ. του Νικηφόρου Δράμας συμμετείχαμε για πρώτη φορά με τη Δημοσιογραφική ομάδα στην διαδικτυακή αστρονομική παρατήρηση. Το Γυμνάσιο αυτό διαθέτει ένα πρωτοποριακό αστρονομικό πάρκο, που ….