Δημοσιογράφοι του 5ου... εν δράσει: μέρος δεύτερο

ριαλιτι4

Social media, reality shows… με κριτική ματιά!

Τα social media, έχει αποδειχτεί, ότι επηρεάζουν την κοινωνία μας όσον αφορά στα πρότυπα αλλά και με άλλους διάφορους τρόπους. Social media όπως το tik Tok έχουν πάνω από 1 δισεκατομμύρια χρήστες. Αυτό σημαίνει πως ….

images (2)

Σακχαρώδης διαβήτης: ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός!

Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) Mια παγκόσμια υγειονομική πρόκληση!  Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (σάκχαρο αίματος). Εμφανίζεται είτε όταν το πάγκρεας αδυνατεί να παράγει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης, ….

πανταζιδησ

H ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!

Συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πανταζίδη   Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, ο κύριος Γιώργος Πανταζίδης μας επισκέφθηκε στο σχολείο μας. Δημοσιογράφος στην πόλη μας εδώ και είκοσι χρόνια, έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και ….

ΤΑΙΝΙΑ

«Το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες»: μια ταινία που αξίζει να δουν όλοι!

           Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος. Επιλέχθηκε, επειδή κατά την ημέρα αυτή, το 1945, τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Άουσβιτς-Μπιρκενάου, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος.           Με αφορμή ….

ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗ !

Στις 9 Απρίλιου 2022 είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφτούμε τον χώρο στον οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος με την επωνυμία « Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης ΄΄ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ΄΄»  και να πάρουμε συνέντευξη από τον κύριο ….

1821-ΤΟ-ΜΕΓΑΛΟ-ΜΥΣΤΙΚΟ-top

«1821:Το Μεγάλο Μυστικό»

«Το Μεγάλο Μυστικό» , μυθιστόρημα του Θάνου Κονδύλη, εξιστορεί τα γεγονότα της επανάστασης του 1821  μέσα από μια περιπέτεια δύο εφήβων, του Αναστάση και του Βασίλη. Το βιβλίο είναι γεμάτο δράση και αγωνία, βάζοντας και ….

ethismos

Εθισμός στο διαδίκτυο

Διαδίκτυο : Ποιους κινδύνους κρύβει για τους εφήβους; Αναμφισβήτητα η χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση αλλά και την καθημερινή κοινωνική μας ζωή έχει κάνει την τεχνολογία μέρος της ζωής μας. Νύχτα-μέρα «αγκαλιά» με τον ….

Ερατοσθένης Παραμυθόφωνο ©2021

Το πείραμα του Ερατοσθένη στο σχολείο μας!

Το Πείραμα του Ερατοσθένη   Ποιος ήταν ο Ερατοσθένης; Βρισκόμαστε στα μέσα του 3ο αιώνα π.Χ. στην Αλεξάνδρεια. Ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος γεννήθηκε στην Κυρήνη δηλαδή στη σημερινή Λιβύη, περίπου την εποχή που η πατρίδα ….

χορωδια

Οδός… Μάνου Χατζιδάκι.

Ο Μάνος Χατζιδάκις Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη και απεβίωσε στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου του 1994 από πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 69 ετών. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ….

ΒΙΑ 2

Οπαδική βία…Μια σύγχρονη «πληγή» για τον αθλητισμό.

Με αφορμή πρόσφατα επεισόδια οπαδικής βίας…   Συγκλόνισαν τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του ποδοσφαίρου, τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League  που διεξήχθη στα Τίρανα της Αλβανίας ….