ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022: ΜΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το Μουντιάλ του 2022 μπορούμε να πούμε ότι ήταν το Μουντιάλ των εκπλήξεων . Αρχικά, πρώτη φορά έγινε σε αραβική χώρα, στο Κατάρ. Επίσης, δεν έγινε καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο.

Στο Μουντιάλ αυτό χώρες που δεν περιμέναμε έφτασαν ψηλά, ενώ άλλες , όπως οι Punzer της Γερμανίας, γύρισαν σπίτια τους με χαμηλά τα κεφάλια , αφού έκαναν πολύ κακές εμφανίσεις. Οι Γερμανοί αποκλείστηκαν από τους μπλε σαμουράι της Ιαπωνίας, οι οποίοι δεν ήταν στα φαβορί, αλλά έκαναν καλές εμφανίσεις. Οι Ιάπωνες κατάφεραν να νικήσουν και την Ισπανία με ένα γκολ που αμφισβητήθηκε από πολλούς. Η χαρά τους δεν κράτησε όμως για πολύ, αφού τελικά λύγισαν στα πέναλτι από τους Κροάτες.

Με δύναμη από την Αφρική ήρθε το Μαρόκο, που από την αρχή έδειξε ότι δεν έπρεπε να υποτιμηθεί . Τερμάτισε πρώτο στον όμιλό του, αφού νίκησε τον Καναδά και το Βέλγιο . Η ομάδα του Ουαλίντ Ρεγκραγκί με την αποτελεσματική τακτική της απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι . Ο τερματοφύλακας Μπόνο βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του. Το Μαρόκο νίκησε και την Πορτογαλία του Ρονάλντο και του Σάντος και κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης . Αυτό έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκοσμίου κυπέλου από μια αφρικανική χώρα. Τελικά ,η Γαλλία ανέκοψε την πορεία του Μαρόκο στον ημιτελικό.

Από το ίδιο όμιλο βγήκε και άλλη μια ομάδα έκπληξη . Πρόκειται για την Κροατία με τον θρύλο του ποδοσφαίρου Λούκα Μόντριτς να οδηγεί την ομάδα του στην κατάκτηση της τρίτης θέσης. Οι Κροάτες απέκλεισαν την Ιαπωνία και τη Βραζιλία του Νεϊμάρ στα πέναλτι και έφτασαν στον ημιτελικό. Εκεί τους σταμάτησε η Αργεντινή του Μέσι και του Αλβάρεζ. Τελικά, η Κροατία έπαιξε στον μικρό τελικό, νίκησε το Μαρόκο και έτσι πήρε την τρίτη θέση.

ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Ο τελικός του Μουντιάλ του 2022 ανάμεσα στη Γαλλία και την Αργεντινή ήταν ένας από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια φαντασμαγορική τελετή. Το πρώτο γκολ το έβαλε ο Μέσι από πέναλτι στο 22:28 και το δεύτερο ο Ντι Μαρία στο 35:23. Και εκεί που όλα φαίνονταν χαμένα για τη Γαλλία, έρχεται ο Mbappe και βάζει γκολ για τη Γαλλία με πέναλτι και 3 λεπτά αργότερα ακόμη ένα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να πάει στην παράταση. Στην παράταση παίχτηκε ένα ακόμα θρίλερ, καθώς ο Μέσι ξανασκόραρε στο 107:56, αλλά η Γαλλία πάλι με τον Mbappe κατάφερε την τελευταία στιγμή να ισοφαρίσει. Έτσι ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι. Στη διαδικασία των πέναλτι η Αργεντινή κατάφερε να επικρατήσει 4-2 και έτσι αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

maradona-messi

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

XΡΥΣΗ ΜΠΟΤΑ – Kylian Mbappe με 8 γκολ (Πρώτος σκόρερ)

ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ – Lionel Messi με 7 γκολ και 3 ασίστ (Καλύτερος παίκτης)

ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ – Emi Μartinez με 2 νίκες στη διαδικασία των πέναλτι για την Αργεντινή (Καλύτερος τερματοφύλακας)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΑΡΟΥ ΠΑΙΚΤΗ – Enzo Fernandes από την Αργεντινή.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΦΟΡΕΣΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ MESSI ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

argentina1

Βογιατζής Ιωάννης

Κουρούδης Χρήστος
Σταθάκης Κωνσταντίνος

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης