Η εκπληκτική δεκαετία του ’80!

80

Η δεκαετία του ’8Ο θεωρείται μια χρυσή εποχή , που έχει χαραχτεί στις μνήμες όλων για την αξιολάτρευτη Extravagant και Kitsch μόδα, την “γέννηση” πολλών καλλιτεχνών, αλλά και τις καλές μουσικές που μας έχουν χαρίσει. Πολλοί θαυμαστές  της μουσικής της δεκαετίας του ’80 το θεωρούν μια από τις καλύτερες δεκαετίες στην ιστορία της μουσικής ! Αναμφισβήτητα, η δεκαετία του ’8Ο, είναι μια εποχή αναγέννησης για τη μουσική. Μας σύστησε καλλιτέχνες που ακούμε και απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα  από  πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πολλά μουσικά είδη ακμάζουν όπως rock, pop, progressive, funk και reggae. Κυρίως, όμως,  η  μουσική στη δεκαετία του ’8Ο συνδέεται με τη χρήση των synthesizer, τη synth μουσική και άλλα ηλεκτρονικά είδη. Kατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, η electro μουσική είχε ήδη αναπτυχθεί, συμπεριλαμβανομένων και της techno, house, freestyle και Eurodance μουσικής. Σημαντικό γεγονός αποτελεί η εμφάνιση των   μουσικών  βίντεο! Το ισχυρό  MTV άνοιξε τις πόρτες του στον κόσμο την  1η  Αυγούστου  του 1981 και από τότε η εικόνα σχετίζεται με τη μουσική αυξάνοντας τη δημοτικότητα πολλών καλλιτεχνών, συγκροτημάτων και δισκογραφικών εταιριών!

Ποιοι καλλιτέχνες σημάδεψαν τη μουσική της δεκαετίας του ’80;

Η λίστα είναι πολύ μεγάλη, αλλά υπάρχουν μερικά ονόματα που είναι απαραίτητα, λόγω του μεγάλου αντίκτυπού τους παγκοσμίως: Η Madonna , η Βασίλισσα της Pop  ξεχώρισε λόγω των video  clip των τραγουδιών της που έθιγαν κοινωνικά θέματα και λόγω της διαρκούς αλλαγής της μορφής της, πράγμα το οποίο ήταν προκλητικό εκείνη την εποχή. Ο Michael Jackson ήταν μία τεράστια φυσιογνωμία και ένα πολύπλευρο ταλέντο. Είχε ασχοληθεί με την μουσική,  τον  στίχο  και  το  χορό.  Πολλές  από  τις  κινήσεις  των  χορογραφιών   του χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, το άλμπουμ του «Thriller» είναι το best-seller άλμπουμ  στην ιστορία της μουσικής!

Michael Jackson – Billie Jean (Official Video) (ένα dance-pop / R&B =  Rhythm and Blues τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον).

https://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y

Άλλα μεγάλα και ηχηρά ονόματα της δεκαετίας!  The Police, Duran Duran, Bon Jovi, Queen, George Michael, Whitney Houston, U2, Genesis, Depeche Mode, Scorpions, Metallica, Iron Maiden, Led Zeppelin,  Bruce Springsteen, Bryan Adams, Elvis Costello, REM, Van Halen, The Cure, Phil Collins…Αγαπημένοι καλλιτέχνες για πολλούς από μας και σήμερα. Ποιος άλλωστε δεν ακούει το «Last Christmas»  του διαχρονικού George Michael ;

 

Ντελιαννίδη Χριστίνα

 Παπαϊωάννου Υβόννη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης