SAGRADA FAMILIA (ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ)

SAGRADA FAMILIA
   ΣΑΓΡΑΔΑ ΦΑΜΙΛΙΑ

Κατά τη σχολική μας εκδρομή στην Βαρκελώνη επισκεφτήκαμε την Σαγραδα Φαμιλια και πραγματικά μας κίνησε το ενδιαφέρον η επιβλητικότητα της αλλά και το μέγεθος που είχε .

Η Σαγράδα Φαμίλια είναι μια πελώρια  ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Καταλονίας στην Ισπανία, σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί .Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και τον Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και έγινε βασιλική και μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία και να την παρακολουθήσουν οι πιστοί. Αν και η κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια είχε ξεκινήσει το 1882, όταν το έργο ανέλαβε ο Γκαουντί το 1883, τη μεταμόρφωσε με το αρχιτεκτονικό και μηχανικό στυλ του συνδυάζοντας το γοτθικό ρυθμό και μορφές μοντερνισμού .

Ο Γκαουντί αφιέρωσε τα τελευταία του χρόνια στο έργο και όταν πέθανε το 1926, λιγότερο από το ένα τέταρτο του έργου είχε ολοκληρωθεί. Έχει πανέμορφα χαρακτηριστικά και είναι ένα φανταστικό αξιοθέατο που κάποιος πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε αν ταξιδεύσει στην Βαρκελώνη.

SAGRADA FAMILIA INSIDE

ΕΛΙΝΑ ΚΑΔΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης