ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΣ 3Συνέντευξη

 

ΓΙΑΝΝΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ : Πρωταθλητής πόλο

1.Ποτέ άρχισες να ασχολείσαι με τον πρωταθλητισμό και γιατί;

Αρχικά η σχέση μου με τον πρωταθλητισμό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία με το άθλημα της κολύμβησης, γρήγορα όμως συνειδητοποίηση ότι επρόκειτο για ένα άθλημα αρκετά μοναχικό και έτσι αποφάσισα να συμμετάσχω στην ομάδα του πόλο. Εμπνευστής αυτής μου της απόφασης ήταν ένας καλός φίλος του πατέρα μου ο οποίος  ασχολιόταν με το άθλημα αυτό σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

2.Πως επηρεάζει την ψυχολογία σου η ενασχόληση σου με τον πρωταθλητισμό σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής σου ζωής;

Από την αρχή της ενασχόλησης μου με τον πρωταθλητισμό είχα αντιληφθεί τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζα δεν μπορώ να έχω την ζωή και την καθημερινότητα ενός εφήβου όπως για παράδειγμα η διασκέδαση,οι καθημερινές βόλτες με τους φίλους και πολλά αλλά. Γι ´αυτό ήταν αναπόφευκτη η ανάγκη της επιλογής ανάμεσα στον πρωταθλητισμό και στην «εύκολη» καθημερινότητα του εφήβου.

3.Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζεις και ποιοι άνθρωποι σε στηρίζουν σε αυτές;

Πολύ μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισα ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας, όπου έπρεπε να μείνω εκτός νερού, όπου για ένα πρωταθλητή πόλο αυτό ήταν ιδιαίτερα επώδυνο. Συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σε όλη μου αυτή την προσπάθεια ήταν και είναι οι γονείς μου όπου από την αρχή στήριξαν και ενίσχυσαν την επιλογή μου να ασχοληθώ με τον πρωταθλητισμό.

4.Το υπουργείο παιδείας πριμοδοτεί του αθλητές που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό με ένα συγκεκριμένο ποσοστό μορίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ποια είναι η άποψη σου για αυτό;

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό καθώς οι μαθητές αυτοί αφιερώνουν πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητας τους στις προπονήσεις και δεν έχουν χρόνο να μελετήσουν τα μαθήματα του σχολείου. Επομένως η βοήθεια αυτή που δίνεται από το υπουργείο είναι κατά την γνώμη μου είναι δίκαιη και λογική

5.Ποιους στόχους έχεις μέσα από το άθλημα που ασκείς;

Επιθυμία μου είναι να συνεχίσω τον πρωταθλητισμό και να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτόν μέχρι να μου το επιτρέπουν σωματικές μου δυνάμεις. Παρόλο που είδη ασχολούμαι με το «πολο» σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο απώτερος στόχος μου είναι να ενταχθώ στην εθνική Ελλάδος και να συμμετάσχω σε μια Ολυμπιάδα.

 

 

 

6.Πως θα χαρακτήριζες τις σχέσεις σου με τον προπονητή σου και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας;

Αρχικά νιώθω ιδιαίτερα τυχερός που έχω αυτόν τον προπονητή. Έχει μεγάλη εμπειρία στο άθλημα καθώς είναι παλαίμαχος παίχτης και εκτός από μέντορας για μένα αποτελεί πρότυπο ζωής. Όλη λοιπόν η ομάδα είναι για μένα μια δεύτερη οικογένεια που την χαρακτηρίζουν οι κοινοί στόχοι το κοινό όραμα για το μέλλον και η αγάπη για το άθλημα.

7.Πως διαχειρίζεσαι την ήττα δεδομένου του νεαρού της ηλικίας σου;

Είναι γενικότερα δύσκολη η διαχείριση της ήττας, ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικία που τα συναισθήματα και οι ανησυχίες είναι έντονα. Ειδικά όταν φτάνεις σε ένα σημείο που είσαι ένα βήμα πριν από την νίκη η απογοήτευση είναι μεγάλη και νομίζεις ότι έχει χαθεί όλος ο κόσμος. Η εμπειρία βέβαια που αποκτάς σε βοηθάει να διαχειρίζεσαι με καλύτερο τρόπο μια ενδεχόμενη ήττα στο μέλλον

Θεοδώρα Μακρή

Μυρσίνη Θεοδούλου

Μιλένα Κατσούδα

Τόνια Οικονομίδη

Ελίνα Καδά

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΜΑΣ..ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ !!!!!

ΓΙΑΝΝΟΣ 2ΓΙΑΝΝΟΣ 3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης