ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2ΔΙΑΤΡΟΦΗ 1Ο υγιεινός τρόπος ζωής 

 

Τι είναι η υγιεινή διατροφή ?

 H υγιεινή διατροφή είναι διατροφή που βοηθά στη διατήρηση ή στη βελτίωση της συνολικής υγείας ενός ατόμου. Παρέχει στον οργανισμό τα βασικά διατροφικά στοιχεία, όπως υγρά, μακροθρεπτικά συστατικά, μικροθρεπτικά συστατικά και επαρκή ενέργεια.

 Η υγιεινή διατροφή μπορεί να περιέχει φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως και μπορεί να περιλαμβάνει λίγα έως καθόλου επεξεργασμένα τρόφιμα ή ποτά με γλυκαντικές ουσίες. Η μεσογειακή διατροφή και ιδιαίτερα η κρητική διατροφή συχνά προβάλλονται ως καλά παραδείγματα υγιεινής διατροφής.

Οι βασικές αρχές της καλής διατροφής είναι τόσο απλές που μπορώ να τις συνοψίσω σε δέκα μόνο λέξεις: να τρως λιγότερo, να κινείσαι περισσότερο, να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά. Δηλαδή, συνοπτικά, σε πέντε λέξεις: να μην επιλέγεις πρόχειρο φαγητό. Ακολούθησε αυτές τις οδηγίες και θα έχεις καταφέρει την πρόληψη των κυριότερων ασθενειών – της στεφανιαίας καρδιακής νόσου, ορισμένων μορφών καρκίνου, του διαβήτη, του εγκεφαλικού επεισοδίου, της οστεοπόρωσης, της παχυσαρκίας και πολλών άλλων. Φαίνεται να είναι οι πιο πολύπλοκες διαιτητικές συστάσεις πολλών υγειονομικών οργανώσεων και εθνικών και διεθνών κυβερνήσεων – οι σαράντα «βασικές συστάσεις» των κατευθυντήριων γραμμών του 2005 για τα διαιτητικά προϊόντα. Αν και μπορεί να αισθανθείτε ότι οι συμβουλές για τη διατροφή αλλάζουν διαρκώς, οι βασικές ιδέες πίσω από τις τέσσερις οδηγίες μου δεν έχουν αλλάξει σε μισό αιώνα. Και αφήνουν αρκετό χώρο για την απόλαυση των τροφίμων.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει τον κίνδυνο άνοιας ?

  • Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει τον κίνδυνο άνοιας ακόμα και σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό, επισημαίνει νέα επιστημονική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στην Διεθνή Διάσκεψη της Ένωσης για το Αλτσχάιμερ.
  • Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα περίπου 200.000 ανθρώπων στη Βρετανία και έδειξε ότι ο κίνδυνος άνοιας μειώθηκε με αυτόν τον τρόπο κατά ένα τρίτο. Οι επιστήμονες βαθμολόγησαν τους συμμετέχοντες ανάλογα με τον τρόπο ζωής που ακολούθησαν με βάση την σωματική άσκηση, την διατροφή, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.

Πώς να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια υγιεινή διατροφή: 5 κορυφαίες συμβουλές

       i.            Αντικαταστήστε τα κακά λιπαρά με καλά λιπαρά

       ii.            Ελάττωση του καπνίσματος και του αλκοόλ.

      iii.         Αυξήστε τους παλμούς της καρδιάς σας με μισή ώρα άσκησης κάθε μέρα.

       iv.            Να κοιμάστε αρκετά και καλά

       v.            Αποφύγετε το άγχος.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 4

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης