Τα νέα της τεχνολογίας!

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Δεκ• 17•14

CryptowallΝέος ιός σαρώνει το διαδίκτυο:  Ένας καινούριος ιός με το όνομα Cryptowall κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και οι δημιουργοί του τον χρησιμοποιούν για να «αρπάξουν» λεφτά από τα θύματα τους. Ο ιός μεταδίδεται μέσω e-mail ή από «μολυσμένες» ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης και διεισδύει στο σύστημα του υπολογιστή και κλειδώνει όλα τα αρχεία κειμένου και εικόνας. Οι πειρατές επικοινωνούν με τον χρήστη του Η/Υ και του ζητάει λύτρα μέχρι 3.000ευρώ! Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους χρήστες να ενημερώνουν συνέχεια το λογισμικό προστασίας του υπολογιστή τους, να μην ανοίγουν ηλεκτρονικά μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους και να μην επισκέπτονται ιστοσελίδες που τους φαίνονται ύποπτες.

LG_31MU97_Digital-Cinema-4K-MonitorΝέο LG Monitor 4Κ!: Η LG Electronics παρουσίασε το νέο Monitor 4K (μοντέλο 31MU97), που ξεκινά την παγκόσμια διάθεσή του αυτή την εβδομάδα αποτελώντας ολοκληρωμένη λύση για επαγγελματίες. Το νέο 31MU97 της LG διαθέτει τεχνολογία αιχμής, συνδυάζοντας την ανάλυση Digital Cinema4K (4096 x 2160) με οθόνη IPS 31 ιντσών, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικής ποιότητας και λεπτομέρειας monitor, που πληροί τις υψηλές προδιαγραφές του Digital Cinema Initiative (DCI). Το LG 31MU97 είναι κατάλληλο για επαγγελματίες που απαιτούν μεγάλη ευκρίνεια στην εικόνα, είτε για εργασία, είτε για προσωπική χρήση. Η ανάλυση 4K, καθώς και η ζωντάνια στα χρώματα, είναι ιδανική για φωτογράφους, video editors και γραφίστες, ενώ η ποιότητα της εικόνας επιτρέπει την πιο λεπτομερή και με ακρίβεια επεξεργασία των φωτογραφιών.

NetflixΦέρνει η Netflix το τέλος της τηλεόρασης;: Τους Γερμανούς τηλεθεατές φιλοδοξεί να κατακτήσει η εταιρεία Netflix, που παρέχει ταινίες και σειρές μέσω διαδικτύου. Η υπηρεσία ξεκίνησε ήδη σε Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο. Όπως γράφει σήμερα η Deutsche Welle, η τηλεοπτική αγορά της Ευρώπης βρίσκεται στο «στόχαστρο» της αμερικανικής υπηρεσίας Netflix, η οποία αφού κυριάρχησε στην αμερικανική αγορά, επιδιώκει τώρα να κατακτήσει και τους ευρωπαίους τηλεθεατές. Με ταινίες, αλλά κυρίως τηλεοπτικές σειρές, όπως το House of Cards, η Netflix κέρδισε περίπου 50 εκατομμύρια πελάτες σε 40 χώρες και αισιοδοξεί ότι θα τα καταφέρει και στη γερμανική αγορά. Σε συνέντευξή του o αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Τζόρις Ίβερς δήλωσε με αφορμή την πρεμιέρα στην Γερμανία: «Θέλουμε να κάνουμε στους πελάτες μας μια πρόταση. Για να βλέπουν ό,τι θέλουν, όπου και όποτε το επιθυμούν. Εκτός αυτού τους προσφέρουμε ταινίες και σειρές που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο παρελθόν. Είναι στρατηγική μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας ξένες αλλά και εγχώριες παραγωγές». Σειρές σε κινητά, τηλεοράσεις και τάμπλετ. Η Netflix απευθύνεται κυρίως στις νεότερες γενιές. Με τη βοήθεια του διαδικτύου καταργεί στην ουσία τη δέσμευση του τηλεθεατή σε μια συγκεκριμένη ώρα, κατά την οποία προβάλλεται μια σειρά ή μια ταινία. Η αμερικανική εταιρεία δεν προσφέρει το πρόγραμμά της μόνο μέσω υπολογιστών, κινητών ή τάμπλετ, αλλά και μέσω των λεγόμενων «έξυπνων» τηλεοράσεων που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Με τον τηλεχειρισμό ο τηλεθεατής ανοίγει την εφαρμογή της υπηρεσίας streaming στην τηλεόραση και από εκεί απλά επιλέγει τι θα δει. Στα θετικά της υπηρεσίας ανήκει σίγουρα και η επιλογή υποτίτλων σε διάφορες γλώσσες.

windows10-660Microsoft παρουσιάζει τα Windows 10: Η Microsoft παρουσίασε το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 10, ανακοινώνοντας την αναβίωση χαρακτηριστικών που πολλοί χρήστες διαμαρτύρονταν ότι έλειπαν από τα 8. Το νέο λειτουργικό θα γίνει διαθέσιμο στα τέλη του 2015, ωστόσο οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν αρχής γενομένης από την Τετάρτη μέσω ενός νέου προγράμματος του Windows Insider, μια δωρεάν τεχνική προεπισκόπηση για φορητούς υπολογιστές και desktop. Στα Windows 10 θα υπάρχουν ορισμένα γνώριμα χαρακτηριστικά των 7, όπως το κλασσικό μενού έναρξης. «Θέλουμε οι χρήστες των Windows 7 να έχουν το συναίσθημα ότι χθες οδηγούσαν ένα πρώτης γενιάς Prius… και τώρα με τα Windows 10 οδηγούν ένα Tesla», δήλωσε ο Τζο Μπελφιόρε, αντιπρόεδρος της Microsoft στον κλάδο των λειτουργικών συστημάτων. Τα Windows 10 θα επικεντρώνονται επίσης, σε μεγάλο βαθμό, στην εξατομίκευση, επιτρέποντας στον χρήστη να αλλάζει το μέγεθος των εικονιδίων αλλά και το μενού εκκίνησης. «Τα Windows 10 αντιπροσωπεύουν το πρώτο βήμα μιας ολόκληρης νέας γενιάς Windows, ξεκλειδώνοντας νέες εμπειρίες, με σκοπό να παράσχουν στους χρήστες νέους τρόπους εργασίας, παιχνιδιού και σύνδεσης», δήλωσε ο Τέρι Μίερσον, επικεφαλής του τμήματος λειτουργικών συστημάτων. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε, ωστόσο, τίποτα σχετικά με το κόστος των νέων Windows.

russian-humvee_8-600x450Νέο ρώσικο Τζιπ: Εδώ και κάποια χρόνια, η κυβέρνηση της Ρωσίας ανέθεσε στην ΖΙL, μια φίρμα που ειδικεύεται στην παραγωγή φορτηγών και άλλως βαρέων οχημάτων, την κατασκευή ενός τζιποειδούς οχήματος για τις ανάγκες του στρατού της χώρας. Το δημιούργημα της ZIL μοιάζει βγαλμένο από κάποιο παιχνίδι βίντεο. Είναι όμως…γήινο, μπορεί να μεταφέρει 10 άτομα, τον οδηγό και 9 στρατιώτες. Ο διοικητής της μικρής ομάδας κάθεται δίπλα στον οδηγό, έξι στρατιώτες (3+3) κατά μήκος του διαμήκη άξονα του οχήματος και δύο στο πίσω μέρος. Το ZIL έχει ένα κεκλιμένο εμπρός άκρο, που μοιάζει πολύ με τα κλασικά concept του Bertone. Η θωράκιση του οχήματος έχει γίνει από την ρωσική εταιρία Humvee και το βάρος του δημιουργήματος της ΖΙL φτάνει τους 4,5 τόνους. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι επιβάτες-στρατιώτες μαζί με όλο τους τον εξοπλισμό. Το μήκος του οχήματος φτάνει τα 6,33 μέτρα, το μεταξόνιο του είναι 3.800 χιλιοστά και το συνολικό ύψος είναι 2.566 χιλιοστά. Μοναδικό … μελανό σημείο, ο ασθενικός κινητήρας ντίζελ της Cummins με ισχύ μόλις 185 ίππων.

449963-flow-controller-credit-flowΗ μετεξέλιξη του ποντικιούΤο Flow μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 3 τρόπους: Αρχικά, ο χρήστης μπορεί να κάνει «κλικ» στο πάνω μέρος της συσκευής, μια λειτουργία που θυμίζει το παραδοσιακό ποντίκι. Η δεύτερη μέθοδος δεν απαιτεί άμεση επαφή με τη συσκευή. Απλά ο χρήστης κάνει κινήσεις με το χέρι του πάνω από το Flow και η συσκευή τις «μεταφράζει» σε συγκεκριμένες ενέργειες. Η τρίτη μέθοδος γίνεται με τη βοήθεια του μεταλλικού δακτυλίου γύρω από το Flow που παρέχει απτική ανάδραση ώστε ο χρήστης να αντιλαμβάνεται και την παραμικρή ενέργεια. Για παράδειγμα, με το Flow μπορούμε να κάνουμε μια κίνηση πάνω από τη συσκευή και να προχωρήσουμε στο επόμενο τραγούδι ή να περιστρέψουμε το δακτύλιο για να κάνουμε ζουμ σε μια φωτογραφία ή να προχωρήσουμε ελάχιστα μπροστά ένα βίντεο. Η λειτουργία που θα εκτελείται κάθε φορά είναι επιλογή του χρήστη, καθώς έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από μια μεγάλη λίστα πιθανών ενεργειών. Σε κάθε περίπτωση, στόχος του Flow είναι να εκτελέσει λειτουργίες που δεν είναι εύκολες μέσω πληκτρολόγιου ή ποντικιού. Μέχρι στιγμής, η Senic υποστηρίζει αρκετά προγράμματα όπως το Photoshop και συσκευές, ενώ σχεδιάζει να προσθέσει και άλλες. Η εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση στο Indiegogo προκειμένου να φέρει το Flow στην αγορά.

Χατζηαντωνίου Θανάσης – Πασχαλούδης Αλέξανδρος

ΠΗΓΕΣ:

  • http://www.newsbomb.gr
  • http://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Top