Η κλέφτρα των βιβλίων

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Δεκ• 17•14

remote.jpg

Πολλές φορές μου έχει τύχει να ακούσω άτομα να λένε πως δεν χρειάζεται να διαβάσουν βιβλία εφόσον κυκλοφορούν και σε ταινία. Εγώ όμως θα διαφωνήσω.

Όταν κυκλοφόρησε αρχικά “ Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ’’ στους κινηματογράφους ήμουν από τους πρώτους που την είδαν και ομολογώ πως μου άρεσε πολύ. Το καλοκαίρι, όμως, που μας πέρασε έτυχε να διαβάσω και το βιβλίο.

Ξέροντας την πλοκή του βιβλίου στην αρχή δεν εντυπωσιάστηκα, όμως γυρίζοντας τις σελίδες, το βιβλίο μου κέντριζε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον, την αγωνία και (προς το τέλος) την συγκίνηση.

Μιλάει για ένα δεκάχρονο κορίτσι την Λίζελ κατά την διάρκεια της δικτατορίας του Χίτλερ στην Γερμανία. Λόγω του ότι οι γονείς της είναι κουμουνιστές, η Λίζελ στέλνεται να ζήσει με την κυρία και τον κύριο Χούμπερμαν. Από ‘δω και μπρος η ζωή της θα αλλάξει,  θα χτίσει φιλίες, θα δημιουργήσει έρωτες, θα μάθει να αγαπάει, να αγαπιέται, να αντέχει στις λύπες, να γελάει στις χαρές και να κρατάει μυστικά.

remote.jpg (1)

Ώσπου μια νύχτα, δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, οι σειρήνες θα  ξεχαστούν και όλη η ζωή που έχτισε τα τελευταία χρόνια θα καλυφτεί από τα συντρίμμια μιας βομβαρδισμένης πόλης.

Το κλασικό μυθιστόρημα του Μάρκους Ζούσακ έχει μαγέψει εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο με τον εκκεντρικό του αφηγητή τον ΘΑΝΑΤΟ!

 Αθανασία Κουτρώτσιου

ΠΗΓΗ:

http://www.psichogios.gr/site/Books/show/22347/h-kleftra-

twn-bibliwn

Σχολιάστε

Top