Η μαγεία της μουσικής!

free-music-background-vector-1

Από τη μαθήτρια του Α2 Παυλίδου Δήμητρα

        moysiki_epidrasi_egkefalosΓια κάποιους η μουσική σημαίνει πολλά, για άλλους είναι απλά μια μορφή ψυχαγωγίας. Η μουσική είναι μια τέχνη. Δεν μπορείς να τη δεις ή να την πιάσεις παρά μόνο να την ακούσεις. Η μουσική είναι «ζωή». Υπάρχει παντού, στον ήχο της βροχής, στο κελάηδημα των πουλιών ή στο θρόισμα των φύλλων… Γεμίζει κάθε στιγμή της ζωής μας, ευχάριστη ή δυσάρεστη. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που μπορεί ένας άνθρωπος να ακούσει μουσική. Σε γιορτές, σε γάμους, σε ευτυχισμένες στιγμές με την μουσική διασκεδάζουμε. Όμως και σε δυσάρεστες στιγμές η μουσική είναι εκεί για να μας απαλύνει τον πόνο. Στις ώρες της μοναξιάς ή με παρέα. Σου ανήκει αποκλειστικά ή τη μοιράζεσαι. Μπορείς να αφεθείς στην μουσική, να σε ταξιδέψει αυτή στα δικά της μέρη, όπου εκεί νιώθεις ότι είναι ένα κομμάτι της ζωής σου.

κατάλογος1 κατάλογος

Υπάρχουν πολλά είδη μουσικής που μπορεί να ακούσει κάποιος π.χ. κλασσική, λαϊκή, ποπ, ροκ, βυζαντινή, παραδοσιακή, ραπ κ.α. Οι μουσικές προτιμήσεις του καθενός σχετίζονται με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Η μόρφωση, η καταγωγή και οι παραδόσεις, ο τρόπος που έχει μεγαλώσει κάποιος, οι συντροφιές, το περιβάλλον που ζει και κινείται, η ηλικία του επηρεάζουν τις μουσικές του προτιμήσεις. Όλοι μας έχουμε συνδέσει σημαντικές στιγμές της ζωής μας με συγκεκριμένες μελωδίες.

thLCGVOYFB music_heart

    Ιδιαίτερα, όταν κάποιος παίζει ένα μουσικό όργανο, μπορεί να «ξεκλειδώσει»  καλύτερα τη μουσική, αντιλαμβάνεται  κάθε ήχο και νότα διαφορετικά. Όταν ένας μουσικός συνθέτει μια μελωδία, καταθέτει ένα κομμάτι της ψυχής του  και μοιράζεται όσα νιώθει με τους άλλους γύρω του. Όλοι όμως είτε είμαστε απλοί ακροατές είτε δημιουργοί μπορούμε να νιώσουμε τη μαγεία της μουσικής!!!

10409186_339105022943182_3577322229464245058_n

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Η μαγεία της μουσικής!"

Σχολιάστε

Top