Ασφαλής συμβίωση με τον σιδηρόδρομο!

3125

3126 3128

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κορινού ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου σχετικά με τους τρόπους προστασίας τους από σιδηροδρομικά ατυχήματα.

Η Διοίκηση της ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων), σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, υλοποιεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης σιδηροδρομικών ατυχημάτων με τίτλο: «Ασφαλής συμβίωση μαθητών με το σιδηροδρομικό δίκτυο», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές σχολείων, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα περιστατικά που συμβαίνουν με θύματα ανηλίκους μαθητές σε σημεία του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

3129 3127

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση μαθητών Δημοτικού (Ε και ΣΤ τάξης), Γυμνασίου και Λυκείου και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού, σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με τον Σιδηρόδρομο, με σκοπό την αποτροπή επανάληψης ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Η ενημέρωση έγινε από τον κ. Κόνδυλα Νίκο, προϊστάμενο τμήματος συντήρησης- ηλεκτροκίνησης ΟΣΕ Κεντρικής Ελλάδας. Στους μαθητές και μαθήτριες προβλήθηκαν βίντεο και διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό. Στο τέλος ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και απαντήθηκαν τα ερωτήματα που τέθηκαν.

3124 3125

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Ασφαλής συμβίωση με τον σιδηρόδρομο!"

Σχολιάστε

Top