Ο ιδανικός προορισμός για τις χειμερινές σας διακοπές!

Screenshot 2023-12-08 104614

Από την Αθηνά Πετίδου, μαθήτρια του Β2 τμήματος του Γυμνασίου Κορινού

Ο χειμώνας πλησιάζει και πολλοί από εσάς θα ήθελαν να περάσουν σε ένα διαφορετικό μέρος στις διακοπές των Χριστουγέννων. Μια καλή ιδέα, λοιπόν, θα ήταν να επισκεφθείτε τη Φλώρινα!

Η Φλώρινα είναι ένα πανέμορφο μέρος και σίγουρα η πιο κατάλληλη εποχή για να την επισκεφτείς είναι ο χειμώνας. Είναι γνωστή για τα χιόνια της, που έρχονται από πολύ νωρίς. Μπορείς να επισκεφθείς το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας και να περάσεις τον χρόνο σου κάνοντας έλκηθρο, παίζοντας χιονοπόλεμο και φτιάχνοντας χιονάνθρωπους. Αν πάλι δεν σου αρέσουν αυτά και προτιμάς κάτι πιο ήσυχο, μπορείς απλά να απολαύσεις μια ζεστή σοκολάτα σε ένα από τα καφέ στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα.

Screenshot 2023-12-08 104702

Τους χειμώνες η Φλώρινα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση, που λίγες πόλεις έχουμε στην Ελλάδα. Το έθιμο ονομάζεται «Φωτιές». Άνθρωποι όλων των ηλικιών στοιβάζουν ξύλα, ξερά κλαδιά και χορτάρια μέχρι έξι μέτρα ψηλά και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όταν πάει μεσάνυχτα, τους βάζουνε φωτιά. Υπάρχουν οι μεγάλες φωτιές που θα φτιάξουν παιδιά με την επίβλεψη ενηλίκων, οι φωτιές των σχολείων που συνήθως γίνονται σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, αλλά υπάρχουν και μικρότερες φωτιές μέσα στην πόλη.

Screenshot 2023-12-08 104807

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε τη Φλώρινα. Είναι ένα υπέροχο μέρος που σίγουρα θα θυμάστε για τις όμορφες στιγμές που περάσατε εκεί και πιστεύω πως θα θέλετε να ξαναπάτε!

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Ο ιδανικός προορισμός για τις χειμερινές σας διακοπές!"

Σχολιάστε

Top