Βράβευση στον Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας!

???????????????????????????????

Βραβείο καλύτερου άρθρου για τον εθελοντισμό στον 4ο Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας!

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Γυμνασίου Κορινού ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB κέρδισε το βραβείο του καλύτερου άρθρου με θέμα τον εθελοντισμό, το οποίο συνέγραψε η συντάκτρια της εφημερίδας και μαθήτρια της Β’ τάξης Ευφροσύνη Δουρουκλάκη. Το βραβείο συνοδεύονταν και από χρηματικό έπαθλο 500 €, στα πλαίσια του 4ου διαγωνισμού μαθητικής εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης. Στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν 30 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας με έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες των μαθητών τους. Κριτήρια αξιολόγησης των εφημερίδων ήταν η δομή του περιεχομένου τους, η πληρότητα και η ταξινόμηση της ύλης, η πρωτοτυπία, η πληρότητα των κειμένων και η εμφάνιση των εντύπων. Η επιλογή των σχολείων που βραβεύτηκαν  προέκυψε από την εισήγηση της κριτικής επιτροπής που συστάθηκε από την εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

DSC01023 DSC01022 DSC01021 DSC01019

DSC00999 teleti3

Η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητικών εφημερίδων πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2017 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, στελέχη και δημοσιογράφοι του εκδοτικού συγκροτήματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και 600 περίπου μαθητές-μέλη των συντακτικών ομάδων των εφημερίδων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

mathitikos_diagonismos

Η δημοσιογραφική ομάδα της ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB αποτελείται από 35 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού και συντονίζεται από τους φιλολόγους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Πούτη Ιωάννη, κυρία Αλμπανίδου Ελένη και κυρία Ξηρού Κυριακή.

DSC01024 DSC01014 DSC01013 DSC01007

Η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας μας,  για το Γυμνάσιο Κορινού, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας γενικότερα.  Με οργανωμένη και συστηματική δουλειά, με πάθος και ιδιαίτερο ζήλο, με πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες οι μαθητές του Γυμνασίου Κορινού στήριξαν από την πρώτη στιγμή το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας μιας πολυθεματικής ηλεκτρονικής εφημερίδας, αφιέρωσαν σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου τους και είδαν τις προσπάθειες και τους κόπους τους να δικαιώνονται. Ταυτόχρονα απέδειξαν έμπρακτα ότι τα μικρά περιφερειακά σχολεία της χώρας μας αποτελούν κυψέλες δημιουργίας και σε τίποτα δεν υστερούν από τα μεγάλα σχολεία των αστικών κέντρων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν ιδιαίτερα στη συντάκτρια της εφημερίδας μας Φρόσω Δουρουκλάκη, η οποία με το άρθρο της για τον εθελοντισμό κατάφερε να αποσπάσει μια τόσο σημαντική διάκριση για την ίδια και το σχολείο της!

braveioDSC00993 teleti8 teleti7 teleti6 teleti4 teleti2 teleti

Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για τη διοργάνωση του διαγωνισμού και την απονομή του βραβείου του καλύτερου άρθρου για τον εθελοντισμό, τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας που από την πρώτη στιγμή στήριξαν την εκδοτική μας προσπάθεια, τα ενημερωτικά ιστολόγια και τον τοπικό τύπο για την προβολή και αναπαραγωγή πολλών άρθρων της εφημερίδας, τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου αλλά και όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κορινού για το υλικό που μας παρείχαν και τη θετική υποδοχή που επιφύλαξαν στην ηλεκτρονική μας έκδοση. Η βράβευσή μας πέρα από την αυτονόητη ικανοποίηση που προκαλεί μας επιβάλλει να συνεχίσουμε εντατικότερα τη δημοσιογραφική μας προσπάθεια για την προβολή του σχολείου μας, την έκφραση των σκέψεων και προβληματισμών μας και την ανάδειξη της τοπικής μας κοινωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι της μεγάλης τιμής που μας έγινε!

Η συντακτική ομάδα της ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ


Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Βράβευση στον Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας!"

Σχολιάστε

Top