Σταυρόλεξο – Δρόμοι του Κουκακίου

Με τους μαθητές του Ε1 αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα σταυρόλεξο για το Κουκάκι. Αξιοποιήσαμε το βιβλίο «Κουκάκι Φιλοπάππου Γαργαρέττα» των Μάρω Βουγιούκα – Βασίλη Μεγαρίδη, Εκδόσεις Φιλιππότη που υπάρχει στη σχολική μας βιβλιοθήκη και εμπεριέχει ένα κατάλογο με τους δρόμους και τις ιστορίες που κρύβουν τα ονόματά τους.

Οι μαθητές  Ναϊάδα, Ειρήνη, Τζόις, Ολίβια, Νικόλ, Εβελίνα, Γιώργος, Κάλλια, Διονύσης, Χριστιάνα, Μαρινέλα, Λειν, Νώντας και Παύλος του Ε1 διάβασαν και επέλεξαν δρόμους. Έγραψαν ερωτήσεις για το σταυρόλεξό μας και στο εργαστήριο Πληροφορικής με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού δημιούργησαν το παρακάτω σταυρόλεξο.

Καλή επιτυχία!

ΟΔΗΓΙΕΣ: Κάνοντας κλικ πάνω στη λέξη, εμφανίζεται ο ορισμός. Υπάρχει και το κουμπί Solve στην περίπτωση που δεν ξέρετε τη λύση! Αν το σταυρόλεξο εμφανίζεται με περίεργους χαρακτήρες, απλά κάντε ανανέωση της σελίδας.

ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

dromoi_koukakiou_logo

3 comments on “Σταυρόλεξο – Δρόμοι του Κουκακίου

  1. Ο/Η Ιωάννα Σαχινίδου λέει:

    ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΟΥ ΣΤΟ facebook
    ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ Για Κουκακιώτες και μη!
    ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 71ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-Κουκάκι
    Σταυρόλεξο με δρόμους του Κουκακίου, πρωτότυπο, ευχάριστο, πληροφοριακό. Δίνει οδηγίες για κάθε δρόμο ώστε να βρούμε τα ονόματα που δεν ξέρουμε, στο internet.
    Διασκέδασα, αναζήτησα,έμαθα, αξίζει. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!.

  2. Ο/Η Γιάννης Θεοδώρου λέει:

    Πω πω!! Τι πρωτότυπο σταυρόλεξο είναι αυτό; Μας ταξιδεύει σ” όλες τις γωνιές του Κουκακίου και στις γειτονιές των παιδικών μας χρόνων. Μπράβο στα παιδιά που κουράστηκαν για να το φτιάξουν. Μου το έδειξε κάποιος γνωστός μου και το ευχαριστήθηκα πολύ. Θα το διαδώσω.

  3. Ο/Η Αλέξανδρος Παπαχρήστος λέει:

    Τα συγχαρητήρια μου. Πιστεύω ότι κουραστήκατε πολύ για να το φτιάξετε αλλά το αποτέλεσμα σας δικαίωσε. Είναι πολύ ωραίο, μπράβο!

Σχολιάστε

Top