Το Κουκάκι τότε και τώρα… μέσα από τα μάτια κατοίκων του

Με τα παιδιά της Ε΄ δημοτικού αναρωτηθήκαμε πώς ήταν το Κουκάκι παλιότερα, πώς το θυμούνται οι μεγαλύτεροι άνθρωποι. Αποφασίσαμε λοιπόν να τους ρωτήσουμε. Τα παιδιά έγραψαν τις ερωτήσεις τους και με τη βοήθεια του κ. Δημήτρη Κεσόγλου (δάσκαλος στο 71ο ΔΣ Αθηνών) διαμόρφωσαν ένα ερωτηματολόγιο.

Το εκτυπώσαμε  σε αρκετά αντίτυπα και ο κ. Δημήτρης ανέλαβε  να τα προωθήσει σε παλιούς Κουκακιώτες, οι οποίοι μας τα επέστρεψαν συμπληρωμένα. Στο εργαστήριο Πληροφορικής οι μαθήτριες Βασιλική, Κατερίνα, Λορένα, Ντέμπορα, Μαρινέλα, Εβελίνα, Ειρήνη, Χριστιάνα του Ε1 και οι μαθητές Νίκος, Μανώλης, Οδυσσέας Β., Σταύρος, Άλεξ, Οδυσσέας,  Μπάμπης, Απόλλωνας του Ε2 ανέλαβαν την επίπονη διαδικασία μεταφοράς των απαντήσεων σε ηλεκτρονική μορφή. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την υπομονή και την επιμονή τους.

Σημείωση 1 : Η κ. Σαχινίδου έστειλε με email τις απαντήσεις της και τη συνέντευξη του κ. Ξαγρεμμενάκου την έγραψα η ίδια καθώς το ύφος και το λεξιλόγιο ξεπερνούσε κατά πολύ τις δυνατότητες των παιδιών.

Σημείωση 2 : Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμμετέχοντες που απάντησαν στις ερωτήσεις μας και μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή!

Διαβάστε παρακάτω τις συνεντεύξεις μας:

Συνέντευξη Νικολάου Ξαγρεμμενάκου

Συνέντευξη Ιωάννας Σαχινίδου

Συνέντευξη Λαμπροθέας Τικέλλη

Συνέντευξη Ανώνυμης_1

Συνέντευξη Ανώνυμης_2

 

 

Σχολιάστε

Top