Παιδική Χαρά Κουκακίου

Η Παιδική Χαρά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας μέρη. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι είναι συνεχώς γεμάτη ό,τι ώρα και αν περάσει κανείς. Τη Δευτέρα 13/02/2017 συναντηθήκαμε με τον κ. Ρουμελιώτη, Προϊστάμενο του Τμήματος Ανοιχτών Χώρων Άθλησης και Παιχνιδιού, της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων και τον ρωτήσαμε για όσα μας απασχολούν.

paidiki_xara_1

 

Πότε φτιάχτηκε η παιδική χαρά στη σημερινή της μορφή;

Η παιδική χαρά φτιάχτηκε το 1978 αλλά ο χώρος ήταν ενιαίος. Δεν υπήρχε ξεχωριστό γήπεδο μπάσκετ και ξεχωριστή παιδική χαρά, όπως είναι σήμερα. Το 2004-2005 διαμορφώθηκε στη σημερινή της μορφή. Τότε έγινε η αντικατάσταση των παλιών σιδερένιων οργάνων με πιο σύγχρονα ξύλινα.

Τι υπήρχε στην πλατεία πριν φτιαχτεί η παιδική χαρά;

Πριν το 1978 στην περιοχή ήταν ένα μεγάλο άδειο οικόπεδο. Δεν υπήρχαν σπίτια. Μετά το πήρε ο δήμος και το διαμόρφωσε.

Τι δραστηριότητες γίνονται στην παιδική χαρά; Είστε ευχαριστημένος από τη συμμετοχή των παιδιών;

Τα γήπεδα μπάσκετ

Τα γήπεδα

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή των παιδιών. Είναι η μεγαλύτερη παιδική χαρά στην περιοχή, γύρω-γύρω υπάρχουν και άλλες. Δραστηριότητες οργανωμένες από το δήμο δεν υπάρχουν στην παιδική χαρά, μόνο στα αθλητικά γήπεδα. Οι ομάδες μπάσκετ με τις ακαδημίες χρησιμοποιούν το γήπεδο. Κάνουν προπόνηση τις καθημερινές και το σαββατοκύριακο έχουν αγώνες. Πάνω από 80 παιδιά χρησιμοποιούν το γήπεδο το οποίο είναι ελεύθερο και για τους δημότες. Η παιδική χαρά έχει πάρα πολύ κόσμο από τη γειτονιά.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχει η Παιδική χαρά του Κουκακίου;

Ένα πρόβλημα είναι οι φθορές που προκαλούνται από τον πολύ κόσμο, αυτές είναι σε μεγάλο βαθμό φυσιολογικές. Ουσιαστικό πρόβλημα όμως δημιουργούν μεγαλύτερα παιδιά τα οποία έρχονται τα βράδια και προκαλούν καταστροφές στις κούνιες, σπάνε ξύλα, σπάνε τα καθίσματα. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλες παιδικές χαρές. Εδώ υπάρχει φύλαξη από τις ομάδες μέχρι τις 10 το βράδυ, μετά δεν υπάρχει φύλαξη. Σε κάποιες παιδικές χαρές υπάρχουν πόρτες που κλείνουν αυτόματα αλλά τις καταστρέφουν. Στις περισσότερες υπάρχει υπάλληλος που περνάει, κλειδώνει και φεύγει. Τα άτομα αυτά πηδάνε τα κάγκελα 2 με 3 τα ξημερώματα και δεν παίζουν αλλά βανδαλίζουν εσκεμμένα τα παιχνίδια. Ζητάμε από την αστυνομία να γίνονται περιπολίες. Θέλουμε να περιοριστούν οι βανδαλισμοί.

Θέμα δημιουργείται και με τους ιδιοκτήτες ζώων. Δεν έχουμε τίποτα με τα ζώα, όλοι τα συμπαθούμε, αλλά δεν επιτρέπουμε ζώα επειδή υπάρχουν παιδιά που μπορεί να τα δαγκώσουν. Επίσης πολλοί ιδιοκτήτες δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκυλιών τους. Τοποθετούμε πινακίδες που απαγορεύουν τα ζώα, τα μηχανάκια και τα ποδήλατα και κάποιοι τις βγάζουν.

Τα παιδιά πρέπει να σέβονται την παιδική χαρά για να μπορούν στο μέλλον να έρχονται με τα παιδιά τους.

 

Υπάρχουν άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις διαθέσιμες για τα παιδιά του Κουκακίου;

Υπάρχουν 3 παιδικές χαρές στην περιοχή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή του Κουκακίου. Οι υπόλοιπες είναι στον περιφερειακό δρόμο προς το Θησείο, μάλιστα η μια είναι εδώ κοντά στα 300 μέτρα στην ανηφόρα.

Σκοπεύετε να προσθέσετε/βελτιώσετε κάτι στην παιδική χαρά;

paidiki_xara_6Υπάρχουν κενές θέσεις, θα προστεθούν όργανα. Θα τοποθετηθεί και πολυόργανο καθώς το προηγούμενο βανδαλίστηκε. Δεν μπορεί να φτιαχτεί γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, θα έρθει καινούργιο. Τα όργανα που θα προστεθούν θα είναι για παιδιά κάτω των 6 ετών, τέτοια όργανα δεν υπήρχαν μέχρι τώρα. Μέχρι το Μάιο θα γίνει η ανακατασκευή.

 

 

Υπεύθυνη Ομάδα: Ε1 – Κάλλια, Ντέμπορα, Γιώργος, Εβελίνα, Νικόλ

3 comments on “Παιδική Χαρά Κουκακίου

  1. Ο/Η Μαρία Λ. λέει:

    Μου άρεσε πολύ η συνέντευξη σας! Μπράβο και πάλι!!!

  2. Ο/Η Μαρινέλλα λέει:

    Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας! Παρά πολύ ωραία ή συνέντευξη σας! !!!

  3. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Η παιδική χαρά έγινε το 1962, όχι το 1978. Κατά την διάρκεια των χρόνων έχει διαμορφωθεί πολλές φορές. Ευχαριστώ.

Σχολιάστε

Top