Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στις 23/1/2024 – «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;»

ΑΥΤΙΣΜΟΣ

(http://archeia.moec.gov.cy/mc/656/autism_booklet.pdf)

Στις 23/1/2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν στο θέατρο “Λαμπέτη” το έργο του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;», από τη θεατρική ομάδα “Μυθωδία”, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη.

Το βιβλίο του Μαρκ Χάντον διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Σάιμον Στήβενς και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του παγκόσμιου θεάτρου τα τελευταία χρόνια.

Το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» αποτελεί το ημερολόγιο που κρατά με τη παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού.

Η ιστορία του Κρίστοφερ ξεκινά ως αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά καταλήγει σε μια συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη συνάντηση με ένα άλλο «σύμπαν» σκέψης και ύπαρξης. Ένα μάθημα ζωής που μας προκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ιδιαίτερου εφήβου.

__________________________________________________________________________________________________________

 Οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών και επικοινωνιακών δυσκολιών, διαφορετικών για κάθε παιδί και σύμφωνα με το διαγνωστικό σύστημα κατάταξης ψυχιατρικών και νευροαναπτυξιακών νοσημάτων DSM-5, χαρακτηρίζονται από:

Δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στην επικοινωνία (προβλήματα στην κοινωνική επικοινωνία), αλλά και από επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και μονότονα ενδιαφέροντα ή δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΥΤΙΣΜΟΣ – ΑΡΧΕΙΟ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ