Ο ρατσισμός και τα στερεότυπα είναι ο πολιτισμός των «στενόμυαλων»!

det_30

Καθώς διασχίζουμε τον 21⁰ αιώνα, γινόμαστε θεατές γεγονότων κοσμοϊστορικών και αλλαγών σημαντικών. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας οπισθοδρομεί συντηρώντας ή ενισχύοντας φαινόμενα, όπως αυτό του ρατσισμού και αυτό των στερεοτύπων τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στις μέρες μας.

Γιατί πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν το φαινόμενο του ρατσισμού κάνοντας τα θύματα τους να αποκτούν δύο κοινωνικές ταυτότητες, αυτή της πραγματικής τους εικόνας και αυτή που καθορίζουν οι θύτες γι’ αυτούς; Το αποτέλεσμα είναι η κοινωνική καταπίεση που υφίσταται το άτομο να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη και να παρεμποδίζεται η επιτυχής και ομαλή προσαρμογή του στο κοινωνικό σύνολο. Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τα στερεότυπα, γιατί το φύλο ενός ανθρώπου πρέπει να καθορίζει τον ρόλο του σε αυτή την ζωή και γιατί το μέγεθος και το ύφασμα των ρούχων του να καθορίζει τον χαρακτήρα του;

Όλα αυτά είναι φαινόμενα τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.Το μόνο που καταφέρνουν είναι να βάζουν μία κόκκινη γραμμή στους ορίζοντες των ανθρώπων κόβοντας τους τα φτερά και απαγορεύοντας τους να ονειρεύονται και να γίνονται ανοιχτόμυαλοι!

Λώλη Βασιλική, Β3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης