Ο φίλος μας Θανάσης

Το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Νικήσιανης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σε μια προσπάθειά ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας επί των ζητημάτων της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε όλες της πτυχές του δημόσιου βίου, διοργάνωσε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με επίκεντρο την αναγκαιότητα σεβασμού της ανθρώπινης ετερογένειας.
Ο κ. Αθανάσιος Πολυχρονιάδης μας έκανε την τιμή να επισκεφτεί το σχολείο μας και μοιράστηκε τις εμπειρίες του με τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου, σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Μαθαίνω, Ευαισθητοποιούμαι, Ενεργώ”.
Ομολογούμε πως η συνάντηση μαζί του ήταν η πιο εποικοδομητική δράση του σχολείου μας μέχρι τώρα. Όλοι μάθαμε πολλά και σίγουρα αποκτήσαμε ένα πολύτιμο νέο φίλο!
Βασική αρχή του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Νικήσιανης είναι η καλλιέργεια στους/στις μαθητές/μαθήτριές του στάσεων αποδοχής, σεβασμού και ενσυναίσθησης με στόχο την διαμόρφωση προσωπικοτήτων που εμφορούνται από ανθρωπιστικά ιδανικά και ανθρωποκεντρικές αρχές.