Η σχολική μας βιβλιοθήκη

Και έρχεται η ώρα του πολυπόθητου διαλείμματος. Μαζεύεται η παρέα κι αρχίζει πάλι το κουβεντολόι με ιδέες για να περάσει η ώρα πιο ευχάριστα.

«Πάμε για μπάσκετ;» ξεκινάει ο ένας. «Πάμε για βόλεϊ», λέει ο άλλος. «Πριν γυμναστική είχαμε! Δε σας έφτασε; Ας κάτσουμε κάπου» , λέει ένας τρίτος. «Καλά, εγώ πάω να φάω κάτι μέχρι να αποφασίσετε». Και περνάει το μισό διάλειμμα με μόνη επιτυχία την ανάπτυξη συζήτησης μεταξύ τους.

IMG_20220401_092049

Οι ερωταποκρίσεις πέφτουν βροχή :»Τι πρόγραμμα έχετε μετά το σχολείο;» . «Φροντιστήρια μέχρι τις έξι και μετά προπόνηση» . «Ύπνος και διάβασμα για μένα», λέει κάποιος. «Α, μπράβο! Να τί ήθελα να κάνω και ξέχασα. Δεν διάβασα για το φροντιστήριο!». «Νωρίς το θυμήθηκες! Πέρασε και η ώρα των θρησκευτικών και των αρχαίων!.. Πότε θα τα διαβάσεις;». » Έχω ιδέα! Γιατί δεν πάμε στην βιβλιοθήκη; Τζάμπα την έχουμε;» . «Ωραία ιδέα, πάντως. Δεν έχει τύχει ποτέ να πάω!» . «Ωραία είναι, πολύ ωραία και μπορείτε να βρείτε ό,τι κι αν σας αρέσει» συμπληρώνει ένα παιδί που περνούσε και άκουσε τυχαία τη συζήτηση. «Και εγώ εκεί πάω τώρα, ελάτε αν θέλετε»… Και, κάπως έτσι, κατέληξε η παρέα στη βιβλιοθήκη.

278127640_287878263528560_9048094125812262998_n

Και αυτή η βιβλιοθήκη μας… «Αληθινό διαμάντι » αποκαλείται από κάποιους συμμαθητές. Και έχουν δίκιο. Τα ράφια όμορφα, γεμάτα με τοποθετημένα ανά θέμα βιβλία, για να είναι και πιο εύκολη η αναζήτησή τους – ακόμα κι όταν συμβαίνει να  ψάχνουμε το λογοτεχνικό μυθιστόρημα ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές … Υπάρχουν κάθε λογής βιβλία, ξεκινώντας από κλασικά μυθιστορήματα μέχρι βιβλία επιστημονικού ενδιαφέροντος , σχολικά βοηθήματα, ιστορικά, ψυχολογίας αλλά και περιοδικά και κόμικς. Περιμένουν με ανυπομονησία να τα επιλέξεις. Μπορείς να δανειστείς ό,τι θέλεις ή απλά να απασχολείσαι όσο περιμένεις.  Άλλοτε καταλήγεις να κάνεις γύρους ανάμεσα από τα ράφια, καθώς σε αποσπούν προσεκτικά επιλεγμένοι τίτλοι και  βιβλία με περίτεχνα εξώφυλλα. Έχουν και αυτά τη γοητεία τους.

IMG_20220401_092106

Είναι ένας χώρος με «ευχάριστη ατμόσφαιρα» επισημαίνουν πολλοί μαθητές. «Στα σίγουρα το αγαπημένο μου μέρος στο σχολείο». «Δεν περίμενα να έχει τόσων θεμάτων βιβλία», λένε αρκετοί που βρέθηκαν να θαυμάζουν την ποικιλία τους. Είναι , όμως, και εκείνο το πολυαγαπημένο για ορισμένους ράφι – μετά των μυθιστορημάτων φυσικά- γεμάτο  σχολικά βιβλία για τους ξεχασιάρηδες και κυρίως βοηθήματα κάθε τάξης γι αυτούς που τους πέφτει βαρύ το δικό τους…

Στην τελική, βγαίνει κανένας χαμένος; Κάθε άλλο.

Κατερίνα Μπεζά,  Β1

IMG_20220401_092225

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης