Επίσκεψη στο συγκρότημα Βαγουρδή!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗμέρα εκπαιδευτικών επισκέψεων για τη συντακτική ομάδα του ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net ήταν η Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015. Αρχικά η συντακτική ομάδα του περιοδικού μας, συνοδευόμενη από τους καθηγητές του σχολείου κ.κ. Πούτη Ιωάννη, Μαζγαλτζίδου Ελένη και Ζαγγελίδου Αθηνά, επισκέφτηκαν το εκδοτικό συγκρότημα Βαγουρδή στην Έδεσσα. Εκεί τα μέλη της συντακτικής ομάδας υποδέχτηκε η κα Μαρία Βαγουρδή, η οποία ενημέρωσε αναλυτικά τους μαθητές σχετικά με την ιστορία και τις δραστηριότητες του εκδοτικού συγκροτήματος. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις τρεις τοπικές εφημερίδες που εκδίδονται εκεί -ΠΡΩΙΝΗ, ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- στη διαδικασία εκτύπωσης των εφημερίδων, στον τρόπο συλλογής των ειδήσεων και δημιουργίας των ρεπορτάζ, στις ειδικότητες των εργαζόμενων σε ένα εκδοτικό συγκρότημα, στον τρόπο διακίνησης των εφημερίδων καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο περιφερειακός τύπος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ κα Βαγουρδή με ιδιαίτερη προθυμία απάντησε στις απορίες των μαθητών και των καθηγητών τους και ξενάγησε τα μέλη της συντακτικής μας ομάδας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Βαγουρδή, το οποίο διαθέτει και ηλεκτρονικό ταχυπιεστήριο, ενώ παράλληλα εκεί εκδίδονται και τοπικές εφημερίδες και περιοδικά από γειτονικούς νομούς. Παράλληλα έκανε αναφορά και στην εκδοτική παράδοση της οικογένειας Βαγουρδή στην Έδεσσα, που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’60 και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού μας ευχαριστεί θερμά την κα Βαγουρδή για την άψογη ξενάγηση και φιλοξενία καθώς και για την προσφορά της να προβάλει το περιοδικό μας στις εφημερίδες του συγκροτήματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχολιάστε

Top