Viber-Instagram: Νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Από τις Μαρία Μήντση, Ελένη Μούγιου και Θεοδώρα Τόλη, μαθήτριες της Β” τάξης

324328-viber-for-androidΤο Viber λειτουργεί κατά κύριο λόγο στις κινητές συσκευές και κατά δευτερεύον λόγο στους υπολογιστές. Και στις δύο περιπτώσεις, η ενεργοποίηση προφίλ του χρήστη γίνεται δίνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του και λαμβάνοντας ένα δωρεάν SMS με έναν κωδικό επιβεβαίωσης στις κινητές συσκευές ή ένα Viber μήνυμα με έναν κωδικό ενεργοποίησης για υπολογιστές. Στη συνέχεια, ο χρήστης προσθέτει ονοματεπώνυμο και φωτογραφία του για ευκολότερη αναγνώριση και εντοπισμό του.

viber-2.3Η εφαρμογή Viber κάνει χρήση της λίστας επαφών στο τηλέφωνο του χρήστη και εντοπίζει αυτόματα όσους χρήστες είναι συνδεδεμένοι στην υπηρεσία της, προσθέτοντας το εικονίδιο της πλάι στο ονοματεπώνυμό τους. Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει νέους φίλους μονάχα αν γνωρίζει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους. Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιείται ως ταυτότητα για κάθε Viber χρήστη. Ανοίγοντας μία συνομιλία με φίλο, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει φωνητική κλήση η οποία μπορεί να μετατραπεί σε βίντεο κλήση, και να στείλει φωτογραφίες, βίντεο, την τοποθεσία του, φωνητικό μήνυμα, γραπτό μήνυμα ή stickers. Επίσης, το Viber υποστηρίζει τις ομαδικές συνομιλίες αρκετών χρηστών.

Τέλος, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν ανοίγοντας μια συνομιλία αν ο άλλος χρήστης βρίσκεται online εκείνη τη στιγμή ή πότε βρέθηκε online τελευταία φορά.

Το viber είναι ευρύτατα διαδεδομένο μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου καθώς δίνει τη δυνατότητα της δωρεάν επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους που βρίσκονται μακριά και επιθυμούν να συνομιλήσουν με αγαπημένα τους πρόσωπα. Μη χάνετε χρόνο, λοιπόν, και αξιοποιήστε τον νέο αυτό πρωτότυπο και μοντέρνο τρόπο επικοινωνίας που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία!

 

instagram-followersΤο Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο. Διατίθεται για συσκευές Apple iOS, Android και Windows Phone. Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες ή βίντεο στην υπηρεσία αυτή και να τα μοιραστείτε με τους ακόλουθούς σας ή με μια επιλεγμένη ομάδα φίλων. Επίσης, μπορείτε να βλέπετε, να σχολιάζετε και να πατάτε «Μου αρέσει!» σε δημοσιεύσεις που κοινοποιούν οι φίλοι σας στο Instagram. Οποιοσδήποτε άνω των 13 ετών μπορεί να γραφτεί με τη διεύθυνση του email του, να επιλέξει όνομα χρήστη και να δημιουργήσει λογαριασμό.

Το Instagram είναι ένας γρήγοροςόμορφος και διασκεδαστικός τρόπος να μοιράζεστε τη ζωή σας με τους φίλους και την οικογένειά σας.

instagramΜπορείτε μα τραβήξετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, να επιλέξετε ένα φίλτρο και να δημοσιεύσετε στο Instagram — είναι πανεύκολο! Μπορείτε ακόμα και να μοιραστείτε τη δημιουργία σας στο Facebook, το Twitter, το Tumblr και αλλού.

Σχολιάστε

Top