Μήνυμα Συντακτικής Ομάδας

logo

 

Τον Νοέμβριο του 2013 πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια έτσι, ώστε το σχολείο μας ν” αποκτήσει ένα δικό του μέσο έκφρασης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο. Ήταν μια προσπάθεια δύσκολη και με αβέβαιο αποτέλεσμα. Σήμερα, ολοκληρώνοντας την ανάρτηση του πρώτου τεύχους του περιοδικού μας, αφήνουμε σ” όλους εσάς να κρίνετε το βαθμό επίτευξης του αρχικού μας στόχου.

Το Πρόμαχοι School Net είναι το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό του Γυμνασίου Προμάχων, που στηρίζεται σε συντακτική ομάδα 29 μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας. Αφιερώνοντας σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου μας προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού μας μια θεματολογία ποικίλου περιεχομένου, που πιστεύουμε ότι καλύπτει τα ενδιαφέροντα σημαντικού αριθμού των αναγνωστών μας. Αναρτήσαμε 38 άρθρα κατανεμημένα σε 15 στήλες, αριθμός που ξεπερνάει σημαντικά  τον αρχικό μας σχεδιασμό.  Προτιμήσαμε τη δημιουργία ηλεκτρονικού και όχι έντυπου περιοδικού εκτιμώντας τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο στην αμεσότητα της ενημέρωσης και στην εύκολη πρόσβαση με σχεδόν μηδενικό οικονομικό κόστος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εγχείρημά μας παρουσιάζει ελλείψεις και αδυναμίες. Άλλωστε για τους περισσότερους από εμάς είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τη δημοσιογραφία. Επιζητούμε την επιείκειά σας και αναμένουμε τις παρατηρήσεις σας.

Στόχος για το δεύτερο τεύχος του περιοδικού μας – αναμένεται να  ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014-  είναι να το κάνουμε περισσότερο διαδραστικό. Να δώσουμε τη δυνατότητα έκφρασης και κριτικής μέσα από τις στήλες του περιοδικού μας σε περισσότερα άτομα και να αναδείξουμε ταλέντα και ικανότητες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Μέχρι την ολοκλήρωση του δεύτερου τεύχους η στήλη που αναφέρεται στις δραστηριότητες και τις εξορμήσεις του Γυμνασίου Προμάχων θα ενημερώνεται συνεχώς. Με την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς ριχνόμαστε με κέφι και ενθουσιασμό στη μάχη για την έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού μας. Πρόκειται για ένα ταξίδι με εκπλήξεις και συναρπαστικές εμπειρίες, στο οποίο σας καλούμε να συμμετάσχετε!

Η συντακτική ομάδα

2 comments on “Μήνυμα Συντακτικής Ομάδας

  1. Ο/Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    Συγχαρητήρια για το έντυπό σας. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια, που μαρτυρά το μεράκι του δημιουργού και την κοπιώδη δουλειά και το ταλέντο της πένας όλων των συντελεστών.
    Καλή συνέχεια στο όμορφο ταξίδι σας!

  2. Ο/Η Γεώργιος Γιόρτσος λέει:

    Καλή τύχη στην προσπάθειά σας.
    Είναι πολύ όμορφο και τακτοποιημένο το περιοδικό και είμαι σίγουρος ότι το Γυμνάσιο θα βγάζει
    καλές «ειδήσεις» ;)
    Καλή δύναμη στη συντακτική ομάδα και στους καθηγητές σας!

Σχολιάστε

Top