Παίζοντας με … τους σεισμούς !

Το αποτέλεσμα…

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας «Παίζοντας με … τους σεισμούς» (τεύχος 4ο, ενότητα Ψυχαγωγία), ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα: τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού/ψυχαγωγικού επιτραπέζιου παιχνιδιού για τους σεισμούς!

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον, πρωτότυπο  παιχνίδι, βασισμένο σε μια  εξαιρετική ιδέα του μαθηματικού και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Σχολείου μας, κ. Λαπιδάκη, το οποίο έγινε πράξη με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών και είναι προσβάσιμο, στο σύνολο της εκπαιδευτική κοινότητας κ στον καθένα/μία που έχει ενδιαφέρον για αυτό, στον σύνδεσμο:

https://view.genial.ly/65f3507b8253df0014476d7e/interactive-image-paizontas-me-ton-egkelado

Παίζοντας το συγκεκριμένο επιτραπέζιο, είτε με την οικογένειά μας είτε με την παρέα μας, αφού αφορά όλες τις ηλικίες,  ψυχαγωγούμαστε μαθαίνοντας για τη μυθολογική, ιστορική, λογοτεχνική κ φυσική διάσταση  του φαινομένου αλλά, πρωτίστως μυούμαστε  σε τρόπους προστασίας μας σε περίπτωση σεισμού.

Συγχαρητήρια  σε όλους/ες όσοι/ες εργάστηκαν για αυτό και κυρίως στον κ. Λαπιδάκη, ο οποίος σήκωσε και το βάρος της δημιουργίας του. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι το Σχολείο είναι Οργανισμός ουσιαστικής μάθησης κ σφαιρικής καλλιέργειας των αυριανών  πολιτών.

Ευχόμαστε να ερχόμαστε σε επαφή με τους σεισμούς μόνο μέσω τέτοιων ευφυών παιχνιδιών, αν και ο ορθολογισμός επιτάσσει ρεαλιστική στάση απέναντί τους: ενημέρωση, πρόληψη, επαγρύπνηση!

Η δημοσιογραφική ομάδα του 5ου ΓΕΛ ΄΄Πεντόβολα, νέα γενιά΄΄