ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο δεύτερος μήνας του νέου χρόνου ξεκίνησε δραματικά για την Τουρκία. Ο Φεβρουάριος, αν και ο μήνας της αγάπης και του έρωτα έσπειρε τον φόβο και τον θάνατο σε δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Στις 6 του ίδιου μήνα σημειώθηκαν δύο ισχυροί σεισμοί 7,8 και 7,6 ρίχτερ, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή γύρω απ’την περιοχή της νότιας Τουρκίας – βόρειας Συρίας. Δυστυχώς οι νεκροί ξεπερνούν τους 50.000, ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι και τραυματίες που αγνοούνται. Ολόκληρες πολιτείες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους. Το τουρκικό κράτος έρχεται αντιμέτωπο με το τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο του σεισμού, με κόστος που φτάνει τα 84δις δολάρια και αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Η Ελλάδα ανταποκρίνεται στην έκκληση βοήθειας. Σε κάθε περιοχή συγκεντρώνονται ήδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Τουρκίας. Τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής, κουβέρτες και ήδη ρουχισμού. Παράλληλα πραγματοποιούνται πτήσεις που μεταφέρουν εκπαιδευμένα σώματα της ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ.

Εικόνες, βίντεο και άρθρα που περιγράφουν τα γεγονότα στην Τουρκία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για συγκλονιστικό υλικό που απεικονίζει τον τρόμο στα μάτια των κατοίκων. Αυτός ο σεισμός θυμίζει Βιβλική καταστροφή. Ας ελπίσουμε να λήξει γρήγορα αυτή η τραγωδία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης