Τι είναι για σας το Πάσχα;

Όσα μας απάντησαν οι μαθητές του Α3:

-Το Πάσχα για εμένα είναι μια γιορτή. Συνήθως οι οικογένειες και οι φίλοι συγκεντρώνονται στα χωριά τους και γιορτάζουν όλοι μαζί. Επίσης κατά το Πάσχα η φύση ανθίζει και ομορφαίνει η γη.

-Αρνί, κρέας, μπύρες και χαλάρωμα

-Το Πάσχα μου αρέσει πολύ, διότι περνάω χρόνο με τους συγγενείς μου

-Το Πάσχα για εμένα είναι ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα μου. Είναι μια εορτή αφιερωμένη στον Χριστό και το διάστημα αυτό χαλαρώνει τους ανθρώπους

- Για μένα το Πάσχα σημαίνει διακοπές στο χωρίο και η ανάσταση. Επίσης μου αρέσει που μαζευόμαστε οικογενειακά και τρώμε μαζί.

- το Πάσχα είναι μια απ’τις αγαπημένες μου γιορτές μέσα στον χρόνο

, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της άνοιξης. Έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να ταξιδέψουμε στο χωριό μας, να κάνουμε Ανάσταση στην εκκλησία του χωριού μας. Είναι σημαντικό, επίσης, ότι η οικογένεια συγκεντρώνεται μαζί.

- Το Πάσχα για μένα είναι μια ιδιαίτερη γιορτή. Από μικρή ηλικία την Μεγάλη Τετάρτη ταξίδευα με την οικογένειά μου στο εξοχικό μας. Εκεί παρακολουθούσα στην εκκλησία τα Πάθη του Χριστού, νηστεύαμε το κρέας και τα γαλακτοκομικά κι έτσι ερχόμασταν πιο κοντά στον Χριστό. Παράλληλα περνούσα υπέροχα με τους φίλους μου παίζοντας  παιχνίδια, γυρίζοντας όλο το χωριό. Καθώς τελείωνε το παιχνίδι επιστρέφαμε στο σπίτι και βρίσκαμε τη γιαγιά να φτιάχνει τα κουλούρια. Δεν χάναμε ευκαιρία να τη βοηθήσουμε να τα τελειώσει. Πάσχα της χαράς και της χαλάρωσης!

- «Το Πάσχα είναι εκκλησία» λέει κάθε χρόνο η γιαγιά μου. Και πραγματικά για την οικογένειά μου αυτό σημαίνει Πάσχα. Τη Μεγάλη Εβδομάδα βρισκόμαστε ανελλιπώς στον ναό και παρακολουθούμε τις ψαλμωδίες. Για μένα, όμως, το Πάσχα είναι προάγγελος του καλοκαιριού. Αυτές οι δύο εβδομάδες διακοπών είναι «σωτήριες’. Πηγαίνω στο χωριό, συναντώ τους φίλους μου και κανονίζουμε για όσα θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο. Το Πάσχα, λοιπόν, είναι για μένα μια ομαλή μετάβαση στην αλλαγή των εποχών και την έναρξη του καλοκαιριού!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης