Το Ναύπλιο από την Σωτηρία Πατσαλού

Το Ναύπλιο είναι μια όμορφη πόλη της Ελλάδας, που βρίσκεται στον νομό Αργολίδας, στην Πελοπόννησο, ενώ υπήρξε πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1823 μέχρι το 1834 και είναι γνωστή για την πολύ καλά διατηρημένη παλαιά πόλη της που προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών όλο τον χρόνο.

Μόλις φτάσεις στην παραλία, θα δεις το Μπούρτζι, το ενετικό αυτό κάστρο, το οποίο είχε πολλές χρήσεις, από φυλακή μέχρι και ξενοδοχείο.

Λίγο πιο πάνω από την πύλη την Ξηράς θα αντικρίσεις την εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα, όπου το 1831 δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας .

Ένα ακόμα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείς είναι το Παλαμήδι. Από τα πιο όμορφα κάστρα της Ελλάδας το οποίο χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα, μόλις σε 3 χρόνια. Στο Παλαμήδι ξεχωρίζουν 2 προμαχώνες , ο “Μιλτιάδης» όπου αργότερα φυλακίστηκε ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης  Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο “Άγιος Ανδρέας”, που επίσης χρησιμοποιήθηκε σαν φυλακή. Αλλά εκτός από αυτά , αυτό που θα σου μείνει αξέχαστο είναι η αρχιτεκτονική του και η πανέμορφη θέα.

Εγώ πιστεύω ότι το Ναύπλιο είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας που όλοι πρέπει να επισκεφτούν έστω για μια φορά στην ζωή τους .

Πηγές:

https://el.wikipedia.org

https://www.discovergreece.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης