Η χρησιμότητα των ξένων γλωσσών από τη Σαρίτα Σίναι

Είναι γεγονός πως στη σύγχρονη καθημερινότητα η εκμάθηση ξένων γλωσσών μπορεί να αποδειχθεί ένα εξαιρετικά σημαντικό προσόν. Από την αγορά εργασίας μέχρι τον τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, η γνώση μίας ξένης γλώσσας είναι δυνατόν να αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες ευκαιρίες. Όποιος γνωρίζει να χειρίζεται ορθά μια ξένη γλώσσα, μπορεί αυτομάτως να αναζητήσει δουλειά στην αντίστοιχη χώρα. Μπορεί να ταξιδέψει σε αυτή και να νιώθει αυτονομία και άνεση. Μπορεί, ακόμη, να διαβάσει ένα ξένο βιβλίο ή να παρακολουθήσει μία ξένη ταινία χωρίς πρόβλημα.

Αγορά εργασίας και γλωσσομάθεια

Είτε αναζητεί κανείς εργασία στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, η γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας αποτελεί πλέον ένα απαραίτητο προσόν. Συνήθως η απαιτούμενη γλώσσα είναι τα Αγγλικά, αλλά δεν είναι και η μοναδική που μπορεί να ανοίξει ευκαιρίες καριέρας. Ανάλογα με τον τομέα, στον οποίο ο καθένας εργάζεται ή ψάχνει για εργασία, η απαιτούμενη ξένη γλώσσα μπορεί και να διαφέρει. Το σίγουρο είναι, όμως, πως ένα πιστοποιητικό εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας μπορεί να διευρύνει τις παρεχόμενες ευκαιρίες εργασίας. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ανοίγει αυτομάτως τις πόρτες μίας νέας χώρας, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί ελεύθερα να επεκτείνει την αναζήτησή του.

Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη εμπειρία, διότι μας επιβραβεύει και ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας σε υψηλά επίπεδα. Καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις αμφιβολίες μας, να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας, να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να ταξιδέψουμε σε μέρη που δεν είχαμε επισκεφτεί ποτέ. Επιπλέον, τα θετικά σχόλια από τους ντόπιους και η ενθάρρυνσή τους είναι πάντα ένα σημαντικό κίνητρο.

Ταινίες και τραγούδια

Η διαφορετική προφορά, οι αργκό εκφράσεις, τα εσκεμμένα λάθη χρησιμοποιούνται για να μας φέρουν πιο κοντά στο πολιτισμικό υπόβαθρο των χαρακτήρων. Όλα αυτά είναι σχεδόν αδύνατον να αποδοθούν σε άλλη γλώσσα, αν και φυσικά οι μεταφραστές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Φαντάσου ακόμα να μπορείς να καταλαβαίνεις τους στίχους των αγαπημένων σου τραγουδιών, γιατί χωρίς τους στίχους η απόλαυση της ακρόασης των αγαπημένων σου τραγουδιστών είναι μισή.

Ταξίδια

Θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην αναφερθεί η άνεση που σου προσφέρει η γνώση μιας ξένης γλώσσας όσον αφορά τα ταξίδια. Χωρίς να σημαίνει, προφανώς, πως όποιος δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες, δεν μπορεί να ταξιδέψει, είναι γεγονός πως όταν γνωρίζεις την γλώσσα που ομιλείται στη χώρα που επισκέπτεσαι, το ταξίδι σου μπορεί να γίνει πιο άνετο και διασκεδαστικό. Μπορείς να κινηθείς με ευκολία και να επισκεφτείς χώρους ενδιαφέροντος καταλαβαίνοντας πινακίδες και επιγραφές. Επίσης, μπορείς να επικοινωνήσεις με τους ντόπιους και να κάνεις μαζί τους ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να γνωρίσεις τον τρόπο που σκέφτονται.

 

Πηγές πληροφόρησης

https://orizontasgnosis.gr

https://citycampus.gr

https://www.tovima.gr

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης