Master chef Greece 2023 από τη Φλέρυ Αθανασοπούλου

Βρισκόμαστε στη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 2023. Ένας ακόμα κύκλος του ελληνικού διαγωνισμού ξεκινάει και 4.500 άνθρωποι από όλη την χώρα λαμβάνουν συμμετοχή, για να δείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες.

Οι διεκδικητές μπαίνουν στις κουζίνες του Master chef και έχουν 30 ολόκληρα λεπτά, για να μαγειρέψουν το πιάτο της ζωής τους. Είναι υποχρεωμένοι δηλαδή να φτιάξουν ένα πιάτο που θα τους οδηγήσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Το πιάτο αυτό πρέπει να περιλαμβάνει καθαρά την προσωπικότητα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Την ώρα της λήξης του χρόνου πηγαίνει ένας-ένας στον χώρο του εστιατορίου και έχει 10 λεπτά, για να παρουσιάσει το πιάτο του στους τρεις κριτές, τον Πάνο Ιωαννίδη, τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Σωτήρη Κοντιζά. Όμως, δεν πρέπει να τους το παρουσιάσει τελειωμένο, αλλά να συμπληρώσει τις τελευταίες του πινελιές και να κάνει όσες διορθώσεις χρειάζεται. Παράλληλα οι κριτές τον ρωτούν κάποια πράγματα για τη ζωή του και τα ενδιαφέροντά του. Ο στόχος των κριτών είναι να ξεχωρίσουν τα 50 καλύτερα πιάτα που θα δοκιμάσουν, έτσι ώστε να αποκαλύψουν τα ονόματα των διαγωνιζόμενων που θα πάρουν μια πολυπόθητη λευκή ποδιά. Για τους υπόλοιπους, δυστυχώς, το παραμυθένιο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Master chef θα λάβει τέλος. Βέβαια, θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και την επόμενη χρονιά.

Αφού θα έχουν βρεθεί πλέον οι 50 καλύτεροι μάγειρες, οι κριτές θα είναι σε θέση να αποφασίσουν ποιοι από αυτούς θα μπουν στη χρυσή εικοσάδα του διαγωνισμού. Η διαδικασία αυτή όμως δε θα είναι καθόλου απλή. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα αναγκαστούν να περάσουν από κάποιες δοκιμασίες, γεμάτες πίεση, άγχος και ένταση, και φυσικά να τους αποδείξουν ότι μπορούν  να κάνουν πιστές αντιγραφές δημιουργικών πιάτων.

Οι είκοσι μάγειρες που θα εκπροσωπήσουν επίσημα τον διαγωνισμό του Master chef θα έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με απαιτητικά τεστ δημιουργικότητας και ομαδικές δοκιμασίες. Αυτοί που θα δημιουργούν τα χειρότερα πιάτα, θα πρέπει να λαμβάνουν μέρος σε δοκιμασίες αποχώρησης. Έτσι, θα τους δίνεται μια ακόμα ευκαιρία να εξασφαλίσουν τη θέση τους στον διαγωνισμό. Μέσα από όλα αυτά, οι κριτές θα καταλάβουν πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο κάθε διαγωνιζόμενος και θα αποκαλύψουν ποιος θα κερδίσει το έπαθλο των 50.000 ευρώ στον μεγάλο τελικό.

Θα ήθελα κάποια στιγμή να συμμετάσχω σε έναν διαγωνισμό μαγειρικής σαν το Master chef. Εάν αυτό πραγματοποιηθεί, σίγουρα θα μου δοθεί η ευκαιρία να εκφράσω τις μαγειρικές μου ικανότητες και να δημιουργήσω όμορφα, ευφάνταστα πιάτα με τον δικό μου τρόπο. Βέβαια, η χαρά μου θα είναι απερίγραπτη, αν καταφέρω να διεκδικήσω ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό για το μέλλον της ζωής μου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης