3ο Τεύχος

1ο Γυμνάσιο Βέροιας (2)

Editorial

Λίγο πριν το Πάσχα, κυκλοφορούμε το 3ο και τελευταίο για τη φετινή σχολική χρονιά τεύχος του Οίστρου. Το τεύχος αυτό επικεντρώνεται στις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο στο σχολείο μας, προκειμένου να τις ….

αρχείο λήψης

Λήψη αρχείου

Σχέδιο της μαθήτριας Ντάκου Έλλης

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

   Ο σχολικός εκφοβισμός, δυστυχώς, αποτελεί μια ζοφερή πραγματικότητα για πολλά παιδιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφήνει βαθιά σημάδια στην ψυχολογία των θυμάτων, επηρεάζοντας αρνητικά την ακαδημαϊκή τους πορεία και την κοινωνική ….

pexels-d-ng-nhan-324384-1510149

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ: ΜΙΑ ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ «ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ»…

    Η εφηβεία είναι μια περίοδος ραγδαίων σωματικών και ψυχολογικών αλλαγών αλλά και έντονων συναισθημάτων. Από τη μια ο έφηβος βιώνει χαρές, έρωτες, όνειρα, αλλά από την άλλη αμφιβολίες, άγχος, απογοήτευση. Μέσα σε αυτό ….

https://balancelife.gr/pragmatiki-filia-einai-na-sevesai-tis-epiloges-tou-allou

Η αξία της φιλίας

Φιλία είναι ο στενός δεσμός δύο ή περισσότερων προσώπων που στηρίζεται στην αμοιβαία, ανιδιοτελή αγάπη και εκτίμηση. Είναι μια σχέση που ανεγείρεται στη βάση του αλληλοσεβασμού, της ειλικρίνειας, της εμπιστοσύνης και από την οποία απουσιάζει ….

Χωρίς εικόνα

Μαθητές του Φιλίππειου 1ου Γυμνασίου Βέροιας στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας!

Μαθητές του Φιλίππειου 1ου Γυμνασίου Βέροιας στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας! Με ενθουσιασμό και ζήλο, οι μαθητές/-τριες του Σχολείου μας συμμετείχαν στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας, που διοργανώθηκε από το Πειραματικό ….

ΑΦΙΣΑ-ΔΙΚΤΥΟΥ-ΗΜΕΡΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΓΛΩΣΣΑΣ

1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη-Έλληνες της Πόλης, Πολίτες της Οικουμένης»

Δελτίο Τύπου Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη», που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στην Κωνσταντινούπολη, 4-7Απριλίου 2024, υπό ….

IMG-4146cf08e7e0c30765c0faeedfc137fb-V

Η Εφημερίδα μας στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο

    Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι του μαθητικού έντυπου «Οίστρος» συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια  κ. Μιχαηλίδου Θεανώ, παρουσίασαν το έργο μας  στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας. Η εκδήλωση, ….

Το κείμενο της παραγράφου σας

Πρωτάθλημα Σκάκι: Μία μάχη πνεύματος στη Βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου Βέροιας

  Ως μαθητής του 1ου Γυμνασίου Βέροιας  είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά το συναρπαστικό πρωτάθλημα σκάκι που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη συγκέντρωση και σιωπή, καθώς οι νεαροί ….

Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, η Ομάδα του Οίστρου υποδέχτηκε την Ομάδα Επιχειρηματολογίας του 1ου ΓΕΛ Βέροιας και παρακολούθησε με ενθουσιασμό τον συναρπαστικό αγώνα επιχειρηματολογίας με θέμα «Πρέπει η χρήση των κινητών να επιτρέπεται στο ….