Η κόρη του βυθού

«Η Κόρη του Βυθού» είναι το νεότερο βιβλίο του διάσημου συγγραφέα Rick Riordan. Εκδόθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταφρασμένο απ’ την Έλλη Συλογίδου το 2022 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η πρωταγωνίστρια, η Άνα Ντακάρ είναι πρωτοετής στην Ακαδημία Χάρντινγκ-Πένκροφτ, σχολή απ’ όπου αποφοιτούν κορυφαίοι υποβρύχιοι εξερευνητές  και επιστήμονες.  Όταν η Άνα παίρνει μέρος σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει το μέλλον της δεν φαντάζεται καν πως θα καταλήξει… Θα βιώσει μια απίστευτη τραγωδία, ενώ θα ανακαλύψει πως η έχθρα ανάμεσα στην ακαδημία και μια αντίπαλη σχολή το Ινστιτούτο Λαντ έχει πλέον αποκτήσει πύρινες διαστάσεις. Ένας αγώνας με αντίπαλο όχι μόνο τον χρόνο αλλά και μια σχολή αδίστακτων δολοφόνων.
Η Άνα θα κληθεί να αποδείξει την αξία της και να βρει τη θέση της στον κόσμο.

Το βιβλίο αυτό βασίζεται στα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν 20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα  και Μυστηριώδης Νήσος.

Ο Rick Riordan, γεννημένος το 1964, είναι ο συγγραφέας πέντε σειρών για παιδιά, που έγιναν No 1 best seller των New York Times. Η πιο διάσημη σειρά βιβλίων του είναι η σειρά Πέρσι Τζάκσον . Για δεκαπέντε χρόνια δίδασκε ιστορία και αγγλικά σε γυμνάσια.

Αποσπάσματα από το βιβλίο:

«… Το ζήτημα με τις μέρες που ανατρέπουν τα πάντα στη ζωή σου είναι το εξής. Ξεκινούν όπως μια απόλυτα συνηθισμένη ημέρα. Δεν υποψιάζεσαι καν πως ο κόσμος σου πρόκειται να μετατραπεί σε αμέτρητα, απαίσια θρύψαλα, πάρα μόνο όταν είναι πλέον πολύ αργά…»

«… Εβδομήντα δυο ώρες απομένουν μονάχα, προσπαθώ να παρηγορήσω τον εαυτό μου. Τότε είτε θα βρούμε  βοήθεια σε αυτή τη μυστική βάση είτε κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνουμε…»

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ | epoliteiastore

ΠΗΓΗ: epoliteiastore

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης