Βράβευση του σχολείου μας – «Μνήμες Μικράς Ασίας – Πόντου: 1922-2022»

«Μνήμες Μικράς Ασίας – Πόντου: 1922-2022»: Βράβευση και επίσκεψη στη Χαλκίδα ως έπαινος για τη διάκριση

Δημήτρης Σωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός

Το σχολείο μας έχοντας κερδίσει το πρώτο βραβείο στον μαθητικό διαγωνισμό βίντεο με τίτλο «Μνήμες Μικράς Ασίας – Πόντου: 1922-2022», σε σενάριο της φιλολόγου του σχολείου μας κυρίας Αικατερίνης Αμπατζή, ήρθε η στιγμή να λάβει και την επιβράβευση από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συμμετέχοντας σε ένα εξαιρετικό τετραήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, την   Κυριακή 21 Απριλίου έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας (τρεις μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης), του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου, συνοδευόμενοι από έναν εκπαιδευτικό συμμετείχαν στις δράσεις του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024 με επίσκεψη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, όπου τους μαθητές και τον συνοδό εκπαιδευτικό του σχολείου μας, μαζί με τις αντιπροσωπείες των άλλων σχολείων, υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως ο Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και Διευθυντής του Γραφείου Συντονισμού Υποθέσεων Αρχιμανδρίτης πατέρας Θεόκλητος Μέντης,  ο Πολιτικός Επιστήμων κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας Της Ελλάδος, καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κυρίες Σοφία Μερετάκη και Βικτωρία Πελώνη. Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Εκεί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β΄, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στις αντιπροσωπείες των σχολείων. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος.

Στην συνέχεια, τα σχολεία αναχώρησαν για την Χαλκίδα υπό την συνοδεία του Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη πατέρα Δαμασκηνού Πετράκου, του Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και Διευθυντή του Γραφείου Συντονισμού Υποθέσεων Αρχιμανδρίτη πατέρα Θεόκλητου Μέντη και της εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κυρίας Βικτωρίας Πελώνη. Εκεί οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της Χαλκίδας, την Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυμάλλης στα Ψαχνά Ευβοίας, τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, καθώς και το μουσείο στο Προκόπι Ευβοίας και την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην Βόρεια Εύβοια.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με γεύμα και βράβευση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και προσέφερε δώρα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

7εiv.-4ο-Γυμνάσιο-Κορίνθου-2023-24-Γ-τάξη.-Βράβευση-Μητροπολίτης-Χαλκίδος-κ.κ.-Χρυσόστομος-23.4.24-1536x1152

4βii.-4ο-Γυμνάσιο-Κορίνθου-2023-24-Γ-τάξη.-Αρχιεπισκοπή-Αθηνών-Αρχιεπίσκοπος-Ιερώνυμος-22.4.24-scaled

5αii.-4ο-Γυμνάσιο-Κορίνθου-2023-24-Γ-τάξη.-Μουσείο-Αγίου-Ιωάννου-Ρώσου-Χαλκίδος-23.4.24-scaled

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης