Η Ενημέρωση Σώζει Ζωές

4

Μάθημα Ζωής έδωσε σήμερα στους μαθητές του Αρμενίου η ομάδα του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας – Τμήμα Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Η ομάδα του Ε.Κ.Α.Β. αποτελούνταν από Πληρώματα, Οδηγούς Ασθενοφόρων και Διασώστες και συγκεκριμένα τους κύριους Παπακώστα Αχιλλέα, Τσικρικώνη Χρήστο, Κουκουσούλη Βασίλη και την  κυρία Τσιάλαβου Αναστασία.

Η παρουσίαση αναφερόταν κυρίως στις Α΄ Βοήθειες. Αρχικά παρουσιάστηκαν  τα αίτια , τα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης των τραυματισμών. Μερικοί από τους τραυματισμούς που αναλύθηκαν είναι η αιμορραγία καθώς και η ρινορραγία, ενώ έγινε αναφορά και στην περίπτωση κατάγματος, εγκαύματος, λιποθυμίας και για το έμφραγμα μυοκαρδίου. Ακόμη μιλήσαμε και για το αλλεργικό σοκ αλλά επίσης και για την αντιμετώπιση ενός πνιγμού. Στο τέλος έγινε ζωντανή επίδειξη ΚΑΡ.Π.Α. με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή από την ομάδα του Ε.Κ.Α.Β.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία ζωής για μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς αφορούσε καταστάσεις που όλοι απευχόμαστε να συμβούν αλλά μετά από αυτή την ενημέρωση όλοι νιώθουμε πιο έτοιμοι να τις διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά, αν παραστεί ανάγκη.