ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

epistrofh

μενουμε ασφαλεις

Καθώς ο Covid-19 βλέπουμε να περιορίζεται  σταδιακά στη χώρα μας αποφασίστηκε να επιστρέψουμε όλοι μας σιγά-σιγά στην καθημερινότητα. Με τη σταδιακή άρση των μέτρων ξεκινάει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά από ένα διάλειμμα δύο μηνών καθώς οι έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά δεν είναι ευάλωτη ομάδα και κολλάνε λιγότερο από τους ενήλικες. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου του σχολείου μας λόγω της προσπάθειας ολοκλήρωσης της εξεταστέας ύλης για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

 Μπορεί να επιστρέφουμε στα θρανία όμως η καθημερινότητα πλέον δεν θα είναι η  ίδια. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν στο σχολικό χώρο θα είναι οι εξής. Αρχικά πριν την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες στο σχολείο μας έγινε απολύμανση για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Η πρωινή αναφορά που γινόταν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας με την παρουσία όλων των τάξεων,  πλέον θα γίνεται ξεχωριστά στις τάξεις για να μην υπάρχει συνωστισμός. Το ωρολόγιο πρόγραμμα έχει μειωθεί και τα διαλείμματα έχουν τροποποιηθεί καθώς θα γίνεται ξεχωριστά για τις τάξεις του Λυκείου και Γυμνασίου. Η μετακίνηση με τα λεωφορεία το πρωί θα γίνεται κανονικά αλλά θα σχολάμε προσωρινά  νωρίτερα. Ακόμα θα χρειάζεται να έχουμε μαζί μας μάσκα ή μαντίλι για την προστασία μας καθώς και νερό και φαγητό,  διότι το κυλικείο δεν θα λειτουργεί αυτό το διάστημα. Η Α τάξη του Γυμνασίου του σχολείου μας θα χωριστεί σε δύο τμήματα , γιατί είναι πάνω από 15 άτομα καθώς είναι αναγκαίο όπως ορίζει το υπουργείο. Επίσης οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν κάποιο άτομο που είναι στις ευπαθείς ομάδες συμπληρώνοντας μια υπεύθυνη δήλωση θα μπορούν  να μην προσέρχονται  στο σχολείο για την παρακολούθηση των μαθημάτων εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών του Covid-19. Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό για την απολύμανση των χεριών ελεύθερο για όλους. Επιπλέον και οι  αίθουσες θα καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

sxoleio-maska-koronoios

 Τέλος αποφασίστηκε ότι δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις και η προαγωγή των μαθητών στην επόμενη τάξη θα γίνει με τον βαθμό των 2 τετραμήνων. Μπορεί ο Κοροναϊός να άλλαξε την ζωή  μας όμως πρέπει να μείνουμε δυνατοί για το κοινό καλό όλων ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας. Μέσα από αυτή την περιπέτεια  πρέπει να δούμε και την θετική πλευρά της κατάστασης,  διότι αποκομίσαμε σημαντικές γνώσεις για την προστασία όλων και καταλάβαμε την αξία της επαφής με τους φίλους, συγγενείς, συμμαθητές και καθηγητές. Καλή μας αρχή!

Βασιλική Κουτσή