3ο τεύχος - We're back!

We’re back – δυναμικά, ανανεωμένοι και ανανεούμενοι!

Μήνυμα της συντακτικής ομάδας Με την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς, συντάκτες και συνεργάτες της Αρμέ-news επιστρέφουμε στο «μετερίζι» μας, ταγμένοι στον αγώνα της ενημέρωσης! Με την ευκαιρία της ανάρτησης του 3ου τεύχους του ηλεκτρονικού ....

P1010966

Εντυπωσίασε η θεατρική ομάδα Λυκείου Αρμενίου σε Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε το σχολείο μας  στις 22 Σεπτεμβρίου στο Δίον Κατερίνης. Σκοπός η γνωριμία με τον εκεί αρχαιολογικό χώρο, αλλά και η συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου στο  Διεθνές φεστιβάλ αρχαίου Δράματος ….

0.

Ρίτα – η «βασίλισσα» του λαϊκού τραγουδιού

Της Ελευθερίας Φιλοκώστα, Γ” Λυκείου Η Ρίτα Σακελλαρίου είναι μία από τις σημαντικότερες (αν όχι η σημαντικότερη) λαϊκές τραγουδίστριες που έχουν περάσει από το ελληνικό τραγούδι. Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης 22 Νοεμβρίου. Ο πατέρας ….

SANYO DIGITAL CAMERA

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΔΡΟΜΟ ΒΟΛΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ!

Η Ιωάννα Φιλοκώστα, της Α” Λυκείου, γράφει για την οδό Βόλου, τον δρόμο-καρμανιόλα, όπου έχουν θυσιαστεί πολλοί συμπολίτες μας , μεταξύ τους και νέα παιδιά, και μέσω του οποίου μετακινούνται καθημερινά και δεκάδες μαθητές του ….

0

Εργαστήριο Βιολογίας – Νέοι μαθητές με νέες γνώσεις!

Η Νικολέτα Κουκουμάνη, της Α” Λυκείου, γράφει για την λειτουργία του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας και πειράματα στα φυτικά κύτταρα που πραγματοποιήθηκαν εκεί πρόσφατα από τους μαθητές της Α” Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση ….

0

Έμπολα – ο νέος θανατηφόρος ιός του 21ου αιώνα

Ο Αρμάντ Σουλάι, της Α” Λυκείου, γράφει για τον θανατηφόρο ιό Έμπολα, που επονομάστηκε το AIDS του 21ου αιώνα. Αυτές της μέρες ακούμε συνεχεία για κρούσματα ενός ιού που λέγεται Έμπολα. Αυτόματα προκύπτουν ερωτήσεις όπως: ….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-3

Το σποτάκι του ραδιοφωνικού προγράμματος του Γυμνασίου και Λυκείου Αρμενίου

Μετά την επιτυχημένη πρώτη χρονιά κατά την οποία το σχολείο μας εκπόνησε πρόγραμμα ηλεκτρονικής εφημερίδας, αλλά και στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιούμε φέτος με θέμα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα ΜΜΕ αποφασίσαμε ….

P1020002

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου

Η 6η Οκτωβρίου θεσπίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως ημέρα αφιερωμένη στο σχολικό αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου πραγματοποιήθηκαν πλούσιες αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε το σύνολο των μαθητών και μαθητριών ….

κσ

Κουν και Στανισλάφσκι – 2 κορυφαίες μορφές του θεάτρου

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρολογίας, η Δέσποινα Ζιάκα και η Νικολέτα Κουκουμάνη αναζήτησαν στοιχεία για 2 εξέχουσες προσωπικότητες του θεάτρου, τον Κονσταντίν Στανισλάφσκι και τον Κάρολο Κουν. Κονσταντίν Σεργκέβιτς Στανισλάφσκι, ο θεμελιωτής της θεατρικής ….