ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τέλος

Σε λίγες μέρες πρόκειται να λήξει η φετινή σχολική χρονιά για Γυμνάσια και Λύκεια. Μία χρονιά δύσκολη ειδικά τον τελευταίο καιρό λόγω της πανδημίας του Covid-19 όπου η καθημερινότητα των μαθητών και καθηγητών ήταν εντελώς διαφορετική απ΄ αυτή που είχαν συνηθίσει. Πιο συγκεκριμένα η πρωινή αναφορά γινόταν στις τάξεις και τα διαλλείματα είχαν τροποποιηθεί, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Ακόμα σε κάθε τάξη ξεχωριστά υπήρχαν αντισηπτικά και γινόταν συχνά απολυμάνσεις ενώ ήταν προαιρετική η χρήση μάσκας. Τέλος παρατάθηκε η σχολική χρονιά και  αναβλήθηκε η διεξαγωγή των  προαγωγικών εξετάσεων ενώ αντίστροφα μετρά, πλέον, ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων με τους μαθητές να έχουν μπει στην τελική ευθεία. Οι φετινές εξετάσεις θα διαφέρουν από τις προηγούμενες, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Ωστόσο, ο στόχος παραμένει κοινός: μία θέση στην ανώτατη εκπαίδευση και οι υποψήφιοι , αρχής γενομένης από την 15η Ιουνίου για τους μαθητές  των Γενικών Λυκείων, θα έχουν την ευκαιρία να την λάβουν.

Ευχόμαστε σ΄όλους τους υποψήφιους ξεχωριστά να έχετε δύναμη, ώστε να δικαιωθεί ο αγώνας που προηγήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα για την κατάκτηση των στόχων σας. Η σωστή και άρτια προετοιμασία , η έλλειψη άγχους και η πίστη στις ικανότητές σας βοηθά σχεδόν πάντα στο καλό αποτέλεσμα.

Οφείλετε να έχετε κατά νου πάντως ότι η ζωή δεν ξεκινά, ούτε τελειώνει στις εξετάσεις. Είναι ένας συνεχής αγώνας που χρειάζεται υπομονή και πίστη για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Καλό καλοκαίρι!  

Δέσποινα Μουζαλιωτη

2020Πανελλήνιες 2020Αρκάςκαλο καλοκαιρι