Συζητήσεις περί πολέμου: 9 υπενθυμίσεις

  1. Κάθε πόλεμος έχει ένα τέλος.

  1. Κάθε λαός αποτελείται από διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν συμμετέχουν όλοι σε ένα πόλεμο, για αυτό δεν πρέπει να προσβάλλουμε κάποιον χωρίς λόγο, εξαιτίας της  εθνικότητάς του.

  1. Οι πολιτικοί θα συζητήσουν και στο τέλος θα συμφωνήσουν κιόλας, εσύ όμως θα παραμείνεις με το δηλητήριό σου,  που περιέλουζε τους “ιδεολογικούς σου αντιπάλους”. 

  1. Κατά την διάρκεια ενός πολέμου ψέματα λένε ΟΛΟΙ. Μην διαδίδεις πληροφορίες για την εγκυρότητα των οποίων δεν είσαι σίγουρος κατά 101% ( ή δεν μπορείς να ελέγξεις). Εάν θέλεις να γράψεις κάτι, γράψε μόνο για αυτό που είδες με τα μάτια σου. Είναι δίκαιο και σωστό. Διαφορετικά συμμετέχεις στο φαύλο κύκλο του ψέματος.

5. Θέλεις να εκφράσεις την πολιτική σου στάση; Εξέφρασέ την. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να την συνδυάσεις με προσβολές.

6. Εάν δεν σου αρέσει η γνώμη του συνανθρώπου σου και θέλεις πολύ να την αντικρούσεις — αντίκρουσέ την . Όμως πρόσεχε να μην επιτεθείς στο ήθος του συνομιλητή σου, που συχνά δεν γνωρίζεις προσωπικά.

7. Να γνωρίζεις: Το μίσος προς τους αγνώστους είναι παθογένεια.

  1.  Οι διαπροσωπικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ απλές, ακόμη και στο οικογενειακό ή εργασιακό περιβάλλον. Οι διεθνείς σχέσεις είναι όμως πολύ πιο πολύπλοκες, σύνθετες και δύσκολες. Μόνο οι ηλίθιοι πιστεύουν ότι όλα είναι απλά και κατανοητά. Για αυτό μην βιάζεσαι να βγάλεις τα συμπεράσματα σου, εκτός και αν θέλεις να φανείς ηλίθιος.

  2. Μην χάνεις ποτέ την Ανθρωπιά σου και μην ξεχνάς το Νο1 .

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης