ERASMUS: Επίσκεψη στην Τσεχία (4-10/12/2021)

Στις 4/12/2021 πραγματοποιήθηκε το πρώτο ταξίδι του σχολικού έτους 2021-22, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εrasmus +, Der Zukunft bauen-Voneinander Lernen» στην Τσεχία, στο οποίο συμμετείχαν 5 μαθήτριες: Μαργετίνα Μπουντούρη και  Ματίνα Κούτσικου από την τρίτη λυκείου και Ελευθερία Κλάδη, Ιωάννα Καρβελά-Καραφίλη και Κωνσταντίνα Καρβελά-Καραφίλη από τη δευτέρα λυκείου. Συνοδεύτηκαν από την υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος Ελένη Σημαντίδου (καθηγήτρια γερμανικών) και τις καθηγήτριες Ιφιγένεια Τόπακα (μαθηματικός, υποδιευθύντρια του σχολείου), Μαρία Γριβάκη (μαθηματικός) και Τζαννετίνα Πορικού (φιλόλογος) του 8ου Γενικού Λυκείου του Δήμου Περιστερίου. Η ομάδα του ελληνικού σχολείου συναντήθηκε στην Πράγα με μαθητές/τριες από δυο σχολεία της Λετονίας και στη συνέχεια όλοι μαζί ταξίδεψαμε για  το χωριό Truntov, όπου εδρεύει το εταιρικό τσέχικο σχολείο.

20211205_102128

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα ταξίδια -και ιδιαίτερα για άτομα που δεν έχουν ταξιδέψει ξανά στο εξωτερικό- αποτελούν πρωτόγνωρη εμπειρία!
20211204_195840
Η περιήγησή μας στην τσεχική πρωτεύουσα περιελάμβανε αξιοθέατα, όπως το Αστρονομικό Ρολόι, τη Γέφυρα του Καρόλου, την Εκκλησία της Παναγίας μπροστά από το Τυν, την πλατεία της παλιάς πόλης της Πράγας, τους βράχους Adršpach-Teplice κ.α. Παράλληλα, δοκιμάσαμε παραδοσιακά, νόστιμα πιάτα και εδέσματα, τα οποία διαφέρουν πολύ από την ελληνική κουζίνα! Ταξιδεύοντας κάποιος, αναμφίβολα, γνωρίζει και πολλές διατροφικές συνήθειες του λαού που επισκέπτεται.
20211207_143223
Πρόκειται για μια αξέχαστη και πολύτιμη εμπειρία. Το ταξίδι αυτό μας απέδειξε ότι εκτός από το αυστηρό/τυπικό ακαδημαϊκό μέρος της εκπαίδευσης, το σχολείο είναι φορέας πολιτισμού πάνω απ΄όλα και δημιουργεί συνθήκες για ενδιαφέρουσες εμπειρίες, όπως τη συγκεκριμένη. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος μάς δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να συνομιλήσουμε με άτομα από διαφορετικές χώρες, με διαφορετική γλώσσα και συνήθειες από τις δικές μας. Επισκεφτήκαμε τα σχολεια τους κι ήρθαμε έτσι σε επαφη το εκπαιδευτικό τους σύστημα. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η επίσκεψή μας σε δύο από τις τοπικές επιχειρήσεις στο Truntov, όπου παρακολουθήσαμε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής υλικών αγαθών.
Ήταν αδιαμφισβήτητα μία ιδιαίτερη εμπειρία μέσω της οποίας τόσο διασκεδάσαμε, όσο και πληροφορηθήκαμε για την Τσεχία, ενώ συνάμα γνωρίσαμε καινούργια άτομα και διαφορετικούς πολιτισμούς.
20211205_113753
Επιμέλεια κειμένου: Καρβελά-Καραφίλη Ιωάννα, Κλαδη Ελευθερία
  • Σ΄ αυτό το σημείο σάς παραθέτω το αντίστοιχο βίντεο που δημιουργήσαμε με την Μαργετίνα Μπουντούρη  (μαθήτρια της Γ΄τάξης) για την επίσκεψή μας στην Τσεχική Δημοκρατία:

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης