Η εκπαιδευτική επίσκεψη με χορωδία “ Allegro” του σχολείου μας Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

425380357_1014742730157941_4654398897077128181_n

 Στο δημοτικό Ωδείο της Αλεξανδρούπολης…

 Την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 μαζί με τη χορωδία “Αllegro” του σχολείου μας και μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Αλεξανδρούπολης είχαμε τη μεγάλη χαρά να επισκεφτούμε από κοινού το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας το οποίο στηρίζει και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που έχουν σαν σκοπό την γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών της τοπικής κοινωνίας με τη μουσική μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό. Εκεί, μας υποδέχτηκε ο κύριος Δημήτριος Κανίδης, ο διευθυντής του δημοτικού ωδείου, ο οποίος αναφέρθηκε με συντομία στην ιστορία του από την ίδρυσή του έως και σήμερα.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κύριος Κανίδης στο όνομα της Ελένης Φιλιππίδη και στη συμβολή της τόσο στην ίδρυση του ωδείου όσο και στη μουσική εκπαίδευση και στην πολιτιστική ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησε η γνωριμία μας με βασικά μουσικά όργανα, έγχορδα και πνευστά από τις έμπειρες μουσικούς του ωδείου. Η κυρία Ζαγοριανού Φαίδρα παρουσίασε το βιολί, η κυρία Παπαδημητρίου Ιωάννα το βιολοντσέλο, η κυρία Αδελφοπούλου Κωνσταντίνα το κλαρινέτο και η κυρία Χαραλαμπίδου Ευγενία το τρομπόνι. Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον και κάναμε πολλές ερωτήσεις στις καθηγήτριες του ωδείου σχετικά με τη δυναμική και τον τρόπο που παίζεται κάθε μουσικό όργανο.

20240123_110003      20240123_110233

  Στο τέλος της επίσκεψης μας απολαύσαμε όλοι μια μοναδική και συγκινητική σύμπραξη της χορωδίας μας υπό την καθοδήγηση της μουσικού μας, κυρίας Κωνσταντίνας Ταμπάκη με τις μουσικούς του ωδείου και τον κύριο Κανίδη στο πιάνο. Το μουσικό αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Ακούστηκαν τα τραγούδια “Μικρός Πρίγκιπας” του Μάριου Φραγκούλη, “Χάρτινο καράβι” του Νότη Μαυρουδή και το “ Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου” της Ανδριάνας Μπάμπαλη στη νοηματική γλώσσα υπό την καθοδήγηση της κυρίας Αθανασίας Μακρή. Η μαγεία της μουσικής, η ευαισθησία των στίχων, οι γλυκές φωνές των μαθητών και των μαθητριών μας ενθουσίασαν και χάρισαν μια σπάνια εμπειρία σε όλα τα παιδιά. Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη απέδειξε ότι το σχολείο μπορεί να προσφέρει παιδεία ουσιαστική, καλλιέργεια ψυχής και πνεύματος όταν συναντά και συνεργάζεται με ανθρώπους ταλαντούχους και χαρισματικούς από “φάρους” πολιτισμού όπως είναι το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας.

20240123_110931 (1)          20240123_110036

 Είναι γεγονός ότι το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης από την ίδρυση του το 1958, έχει μακρόχρονη και διακεκριμένη παρουσία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα γνωστότερα Ωδεία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα εύρωστο εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχει καθιερωθεί, με το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και παροχών του, και όπου η κλασσική μουσική συναντά τα σύγχρονα ρεύματα, συμπορεύεται με την παραδοσιακή, την βυζαντινή μουσική και την τζαζ. Στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης καλύπτεται όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης από τη σχολική και προσχολική ηλικία έως τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου.

odeio

Το ανακαινισμένο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου επί της οδού Καραϊσκάκη 5

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κύριο Δημήτριο Κανίδη και τις εξαιρετικές καθηγήτριες μουσικής του ωδείου για την θερμή και φιλόξενη υποδοχή τους!

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία και τις παροχές του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δήμος Αλεξανδρούπολης/ Δημοτικό Ωδείο

 Γιαλαμάς Αργύριος, Λαζαρίδη Βασιλική,Πεϊχαμπέρης Ευάγγελος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης