ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ…THE ROLLING STONES

The-Rolling-Stones

Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο διάσημα παγκοσμίως βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του ΄60. Το συγκρότημα σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 1962. Τα σημερινά μέλη είναι ο Μικ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Τσάρλι Γουάτς και ο Ρον Γουντ, ωστόσο παλαιότερα συμμετείχε ο Μπράιαν Τζόουνς, ο οποίος ήταν και ο ιδρυτής του συγκροτήματος, ο Μικ Τέιλορ και ο Μπιλ Γουάιμαν.

Οι πρώτες μουσικές συλλογές των Rolling Stones ήταν κυρίως διασκευές αμερικανικών μπλουζ τραγουδιών. Αρχίζοντας με το άλμπουμ “Aftermath” το 1966, έχουν πλέον κυκλοφορήσει 55 album, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το νούμερο 1 κομμάτι τους είναι το “ (I can’t get no) Satisfaction”  με σχεδόν 123 εκατομμύρια προβολές. Ένα τραγούδι του 1965 που  με το εμβληματικό «ριφ» της κιθάρας και τον αφοριστικό του στίχο «I can’t get no satisfaction…» (δεν μπορώ να ικανοποιηθώ με τίποτα) χαρακτήρισε μία ολόκληρη γενιά κι έγινε ένα από τα κομμάτια-μύθος στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

Satisfaction

Το πιο διάσημο album τους είναι το Sticky Fingers με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Πολύ μεγάλο ρόλο στη μουσική τους έπαιξαν οι καλλιτέχνες Big Bill Broonzy, Elmore James, Muddy Waters και Chuck Berry καθώς ήταν οι μεγαλύτερες επιρροές τους κάνοντας το συγκρότημα να έχει τεράστια απήχηση.

Οι Rolling Stones έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα στις 17 Απριλίου 1967, ωστόσο η συναυλία ξεκίνησε, αλλά δεν τελείωσε ποτέ λόγω σοβαρών επεισοδίων. Η τελευταία τους σημαντική συναυλία δόθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2021 στο Λάς Βέγκας. Τη συναυλία τους άνοιξε ένα ανερχόμενο, ιταλικό, ροκ συγκρότημα, οι “ Maneskin”. Το ιταλικό συγκρότημα, που κατέκτησε τη φετινή Eurovision,  έπαιξε αυθεντική ροκ μουσική και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό. Όταν οι Rolling Stones βγήκαν στη σκηνή, ο 78χρονος πια Μικ Τζάγκερ ευχαρίστησε για την εμφάνισή τους τους Maneskin.

Μετά απ’ όλα αυτά τα χρόνια, οι Rolling Stones συνεχίζουν, λοιπόν, να είναι ένα αγαπητό συγκρότημα στο κοινό, να εμπνέουν τους νέους καλλιτέχνες  και να μας θυμίζουν πως η μουσική rock and roll δεν πεθαίνει ποτέ!

                                                                                                                                                                                                                                                    Καλτσερά Δήμητρα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης