PINK FLOYD – Το Μουσικό Συγκρότημα που Άφησε Ιστορία στη Ροκ Μουσική!

pink

Οι Pink Floyd είναι ένα βρετανικό μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας το 1964 από τους Σιντ Μπάρετ, Νικ Μέισον, Ρότζερ Γουότερς, Ρίτσαρντ Ράιτ και Μπομπ Κλόουζ, ο οποίος παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής, έχοντας δημιουργήσει πολλά γνωστά τραγούδια και άλμπουμ. Είναι γνωστοί από το άλμπουμ τους «The Wall» το οποίο κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου του 1979.

 Ως το 2013 οι Pink Floyd είχαν πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πιο γνωστά τους άλμπουμ είναι τα «Wish You Were Here» (μετάφραση: Εύχομαι να Ήσουν Εδώ), «The Dark Side of the Moon» (μετάφραση: Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού) και φυσικά το «The Wall» (μετάφραση: Το Τείχος) , τα οποία είναι κάποια από τα best-selling άλμπουμ του κόσμου.

Τούβλο στον τοίχο…Το “Άλλο ένα Τούβλο στον Τοίχο” (Another Brick in the Wall) είναι ο τίτλος που έδωσαν οι Pink Floyd το 1979 σε ένα τραγούδι “κραυγή”. Κραυγή για κάποια βιώματα του δημιουργού του αλλά και μια γενικότερη διαμαρτυρία. Μια διαμαρτυρία  για ένα εκπαιδευτικό κατεστημένο που καταπίεζε τους μαθητές και ισοπέδωνε  την διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα και την ελεύθερη επιλογή. Μια εκπαίδευση που θα έπαιρνε τα διαφορετικά και θα τα έκανε ίδια. Που θα προσέθετε άλλο ένα τούβλο στον τοίχο…

O δίσκος των Pink Floyd The Wall έγινε ταινία το 1982 σε σκηνοθεσία του Άλαν Πάρκερ.

https://www.youtube.com/watch?v=8CRejixlYSs

https://www.youtube.com/watch?v=JmOO-O401ao

Το The Wall θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ σε πωλήσεις όλων των εποχών.

O δίσκος των Pink Floyd The Wall έγινε ταινία το 1982 σε σκηνοθεσία του Άλαν Πάρκερ.

Το συγκρότημα αυτό είχε μεγάλη επιρροή σε άλλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, για παράδειγμα τον David Bowie και τους U2. Το 1973 γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία από το άλμπουμ τους «The Dark Side of the Moon», που συνεχίστηκε το 1979 με το «The Wall». Το πρώτο τους άλμπουμ «The Piper at the Gates of Dawn» κυκλοφόρησε το 1967, ενώ το τελευταίο τους άλμπουμ ονόματι «The Endless River» το 2014.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Το όνομα Pink Floyd εμπνεύστηκε από τα ονόματα δύο μουσικών της μπλουζ μουσικής, Pink Anderson και Floyd Council!

                                                                                                                                                                                                                            Ταραλά Μιχαέλα 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης