Πρωτότυπα σπορ στο χιόνι που θα σε ενθουσιάσουν!

xionodromiko2

Των Βίκυς Καραγρηγορίου και Αλεξίας Λάππα

Αν και οι συνθήκες φέτος στην Ελλάδα δεν ευνοούν και πολύ εμάς τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, ποιος δεν ονειρεύεται μια εξόρμηση στα χιονισμένα βουνά της χώρας μας; Τι; Βαρέθηκες το σκι και το σνόουμπορντ; Υπάρχει λύση! Παρακάτω θα βρεις μερικές συναρπαστικές εναλλακτικές, για μια καινούρια, ανεπανάληπτη χειμωνιάτικη εμπειρία!

 

Snowkiting

snowkiting

Το snowkiting είναι ένα υπαίθριο χειμερινό σπορ και μια ψυχαγωγική, άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα! Το συγκεκριμένο άθλημα είναι στην ουσία μια μεταφορά του kiteboarding (ενός θαλάσσιου αθλήματος), στο χιόνι και η ενδυμασία που χρησιμοποιείται είναι ίδια με του σκι. Το snowkiting  σου προσφέρει μια απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, ενώ παράλληλα μπορείς να απολαύσεις το μαγευτικό τοπίο και τις απίστευτες χιονισμένες πλαγιές! Τώρα σε φτιάξαμε, έτσι; Λοιπόν, μάλλον πρέπει να σου πούμε και για τα -λιγάκι- κακά μαντάτα! Σε περίπτωση, δηλαδή, που θελήσεις να δοκιμάσεις το snowkiting πρέπει να λάβεις υπόψη σου το γεγονός ότι το άθλημα αυτό είναι επικίνδυνο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τραυματιστείς, ακόμα κι αν είσαι σε κορυφαία φυσική κατάσταση!  Παρ’ όλα αυτά είναι ένα σπορ που τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δημοφιλές και αγαπητό στον κόσμο με αποτέλεσμα να το δοκιμάζουν πολλοί. Τι λες? Θα γίνεις ένας απ’ αυτούς?

 

Snowtubing

snowtubing

  Αν πάλι ψάχνεις για μια πιο εύκολη και κατάλληλη για οικογένειες δραστηριότητα, το snowtubing είναι για σένα! Δε σου λέει κάτι, ε; Λοιπόν, είναι απλό: Απλά κάθεσαι σε μία φουσκωτή κουλούρα στη κορυφή ενός χιονισμένου λόφου και αφήνεις την… βαρύτητα να κάνει τα μαγικά της! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τσουλήσεις! Για αυτήν την επική “τσουλήθρα”, δεν χρειάζεται να έχεις δυνατούς μυς ή τέλεια ισορροπία. Αν μπορείς να κάθεσαι και να κρατιέσαι σφιχτά (που μάλλον μπορείς, αλλά ποιος ξέρει;) τίποτα δε σε εμποδίζει από μία επίσκεψη στα Καλάβρυτα, στο Καϊμακτσαλάν ή στο Μαίναλο, κάποια από τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα που διαθέτουν πίστες snowtubing. Μια και μιλάμε για πίστες, διάλεξε μια απότομη! Στην πραγματικότητα, λένε πως όσο πιο απότομη είναι η πίστα, τόσο πιο διασκεδαστική! (Αυτό βέβαια μας κάνει να αναρωτηθούμε τον βαθμό της διασκέδασης αν πηδήξουμε από τον γκρεμό…Μη το παρακάνεις!) Για να αποφύγεις τραυματισμούς λόγω υπερβολικής διασκέδασης, μην ξεχάσεις να φορέσεις τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό! Υποθέτουμε πως τώρα ξέρεις τα ΠΑΝΤΑ για το snowtubing! Δεν έχεις παρά να πάρεις το φουσκωτό σου και να (κατρα)κυλήσεις!

 

Skibobbing

1000003847

  Για αυτό το σπορ, χρησιμοποιούνται τα  skibobs, τα οποία είναι στην ουσία κάτι σαν ποδήλατο (πατίνι θα λέγαμε), αλλά με σκι αντί για ρόδες! Τέλειο;! Το μπροστινό σκι είναι μεγαλύτερο και συνδέεται με το τιμόνι, για να μπορείς να στρίψεις εύκολα. Επίσης, για το άθλημα αυτό ,γιατί, ναι, είναι όντως άθλημα, σε αντίθεση με τα παραπάνω, πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα πόδια σου, φορώντας ειδικές μπότες (λες και θα πήγαινες με σαγιονάρες, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να το αναφέρουμε!). Μπορεί να σου ακούγεται επικίνδυνο, αλλά η αλήθεια είναι πως το 1892, όποτε κατοχυρώθηκε, ακόμα και την δεκαετία του ‘60, με τους πρώτους αγώνες, το άθλημα αυτό θεωρούνταν πολύ πιο ασφαλές από το σκι της εποχής! Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται ακόμα και επαγγελματικά με αυτό, πολλά χιονοδρομικά του εξωτερικού (συγγνώμη, αλλά ατύχησες μάλλον, η Ελλάδα περιορίζεται στα πολύ δημοφιλή!) προσφέρουν μαθήματα για μικρούς και μεγάλους! (συγγνώμη, αλλά ατύχησες μάλλον, η Ελλάδα περιορίζεται στα πολύ δημοφιλή!) Αν και περίεργο, σίγουρα θα του δώσεις μια ευκαιρία!

Όλα αυτά τα σπορ είναι σίγουρα εξίσου ενδιαφέροντα και αξίζουν να τα δοκιμάσεις! Τι περιμένεις λοιπόν; Μπουφάν, γάντια, μπότες κι έτοιμος/η να πάρεις τα βουνά! Ο φετινός χειμώνας προβλέπεται συναρπαστικός!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης